adscode
adscode

Pokémon oyunu gerçek dünyada

Pokémon’un yeni duyurduğu son oyununun adı Pokémon Go. Yeni oyunun en önemli özelliği gerçek dünyada geçiyor olması.

Pokémon oyunu gerçek dünyada
Bilim Teknoloji

Pokémon tasarımcısı Junichi Masuda, oyunu gerçek haritaları temel alarak kurgulamış. Bu durum önceki Pokémon oyunlarında pek rastlanan bir özellik değildi.



Oyunu geliştiren Niantic firması, yepyeni bir Pokémon oyunu yaratabilmek adına Pokémon ve Nintendo ile kafakafaya verdiklerini belirtiyor. Oyun tutkunlarının da temiz havaya ve yeni ortamlara ihtiyacı var sonuçta diye düşünmüşler.

Pokémon’un meraklılarına bir sürprizi daha var: Kola takılan ve dolayısıyla saate benzeyen bir aletle oyunun Pokémon Go Plus denilen versiyonunu oynayabiliyorsunuz. Cep telefonunuzla uyumlu çalışan alet de Poké Ball fırlatmak gibi bazı hareketleri yapabilmenizi sağlıyor. İşin tuhafı, yeni oyunun duyurusunda geçen cümlelere göre, “gerçek dünyada bir Pokemon’a rastladığınızda kolunuzdaki alet ‘gümbürdüyor’” ve böylece siz de Pokemon yakalamış oluyorsunuz. İlginç bir tecrübe olsa gerek…

Bu arada Pokémon Go hem Android hem iOS telefonlarla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Telefonlarla uyumlu olması sayesinde çocuklar Pokémon Go Plus’ı ebeveynleriyle birlikte oynama keyfini de yaşayabilecekmiş. Ebeveynler ne kadar sevinmiştir bu duruma bilemiyoruz. Birlikte ya da değil, oynamak için 2016 yılını beklemeleri gerekiyor.

bilgicagi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)