adscode
adscode

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğu Getirdi ​

23.04.2015 tarihli ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren 6645 sayılı Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda büyük değişiklikler yapıldı.

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğu Getirdi ​
Türkiye'den Haberler
23.04.2015 tarihli ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren 6645 sayılı Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda büyük değişiklikler yapıldı. Bu kanuna göre mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirildi. Yasa gereği, tehlikeli işlerde çalıştırılabilmek için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen standartlara uygun, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirtilen mesleklerde belge alma zorunluluğu getirildi. Bakanlık kamu kurum ve kuruluşlarda belge alma zorunluluğunu 12 ay içerisinde yapacaktır. Ayrıca işverenler belge olmadan işçi çalıştırırsa her çalışan için Çalışma ve İş Kurumu’na beş yüz lira para cezası ödeyecektir.

Kanunda belirtilen mesleki yeterlilik belge zorunluluğu olan meslekler MYK tarafından yetkilendirilen kuruluşlar tarafından yapılan sınavlarda başarılı olan kişiler 31.12.2017 tarihine kadar belgelerinin masrafı ve sınav ücreti, 1.1.2018 tarihinden 31.12 2019 tarihine kadar ise belgelerinin masrafı ve sınav ücretinin yarısı işsizlik fonundan ödenecektir. Ancak fondan kişiler bir kere faydalanabilecektir. Ancak sınavlardan başarısız olan kişiler tekrar sınava girmek için başvurduklarında başvuru ücretleri işsizlik fonundan karşılanmayacaktır. Sınavlar MYK tarafından belirlenen firmalarla hem teorik hem de uygulamalı olarak yapılacaktır.

MYK tarafından mesleki yeterlilik belge zorunluluğu olan meslekler sitemizde mevcuttur.Dilerseniz http://www.certurk.com  sitemizi ziyaret ederek mesleki yeterlilik belgesi hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu mesleklerden birinde çalışıyorsanız acele etmeniz gerekir.Çünkü belgenin alınmasını tebliğ eden tarih, resmi gazetede yayınlandıktan sonraki on iki ay içerinde alınabilecektir.Bu tarihlerden sonra belge alanların belgeleri kabul edilmeyecektir.Ancak şöyle bir durum da var.Her meslek grubu için bu belgeyi almaya gerek yoktur.Sadece MYK tarafından belirlenen 40 meslek dalı için bu belge gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olup, mesleki okullardan ve üniversitelerden mezun olanlar ile ustalık belgesine sahip olanlar için bu belgeyi almalarına gerek yoktur. Bu belgeyi almak için ödenecek ücret de bakanlık tarafından işsizlik sigortası fonundan karşılanacaktır. Sizin için bir dipnot daha. Sadece kendi meslek dalınızda belge alma zorunda değilsiniz başka meslek dallarında da mesleki yeterlilik belgesi alarak o iş üzerinde de ilerleme şansınız mevcut. Şimdiden başarılar diliyorum…

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için MYK ve TURKAK tarafından akredite olan CERTURK firması ile irtibata geçebilirsiniz.
http://www.certurk.com
Telefon numaraları:
0216 494 16 98
0216 392 82 68
0216 392 82 69
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)