adscode
adscode

Öğrenciler soruları nasıl buldu?

LGS’ye giren öğrenciler, sınavın zorluk derecesinin ‘orta seviyede’ olduğunu belirtirken bazıları ise zaman sıkıntısı yaşadı.

Öğrenciler soruları nasıl buldu?
LGS
Güncelleme : 08-Jun-23 16:07

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre sınavda ikinci dönem konularından sorumlu olmadıkları için memnun olduklarını aktaran öğrencilerin görüşleri şöyle:

Hüseyin Can Arkın: Türkçe testinde bazı sorular çok kafa karıştırıcıydı. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ise basitti. Sadece Matematik’te zorlandım. İkinci dönem sorularının olmaması bizim için iyi oldu. Daha az konudan sorumlu olduk. Zaman sıkıntısı yaşamadım.

Hasan Batu Özer: Sözel Testi çok kolaydı. Özelikle İngilizce testini çok basit buldum. Matematik soruları ise yapılabilir seviyedeydi. Genel olarak birkaç soruda çelişkide kaldım sadece.

Pınar Akça: Türkçe ve Matematik testlerini zor, Fen Bilimleri’ni ise kolay buldum. Genel olarak sınavın zorluk derecesi orta seviyedeydi.

Ahmet Eren Çoruhlu: Sınavda biraz zorlandım. Özellikle Türkçe ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testlerinde kafam karıştı. İngilizce Testi’nde ise zamanım yetmedi. Matematik ve Fen’de çok hata yapmamak için tüm soruları cevaplamadım.

Kerem Saydam: Sözel Testi çok kolaydı. Türkçe Testi’nin hepsini yaptım. İngilizce’de zaman sıkıntısı yaşadım. Matematik orta seviyede, Fen Bilimleri ise zordu.

‘Kafa karıştırıcıydı’

Sosyal medyada da gündem olan LGS ile ilgili öğrencilerin yorumları şöyle:

Fen Bilimleri, orta-zor arası, Türkçe zor, Matematik çok kolaydı. Denemelerde zamanım yetmiyordu ama 14-15 dakikam kaldı.

Sözel bölüm kolay, sayısal zordu. Çok çalışmamama rağmen beklediğim kadar zor bir sınav olmadı.

Türkçe dışında çok basitti. Türkçe’de birkaç soru kafa karıştırıcıydı sadece.

İlk 10 dakikam ellerimin titremesiyle geçti ama sorulara alıştıkça azaldı. Sınav önceki yıllara göre daha kolaydı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Fen Bilimleri’nden birkaç soruda zorlandım.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)