adscode
adscode

ÖĞRETMEN AYDINLANMALI AMA NASIL?

Hani bir söz vardır ya bana “Bana balık verme, balık tutmayı öğret” diye, her öğretmenin felsefesi olması gereken.

ÖĞRETMEN AYDINLANMALI AMA NASIL?
Eğitim

Hani bir söz vardır ya bana “Bana balık verme, balık tutmayı öğret” diye, her öğretmenin felsefesi olması gereken. Öğrencilerimize bu felsefe doğrultusunda ne kadar yardımcı olabiliyoruz onun özeleştirisini daha sonraya bırakalım ve bugün bir öğretmen olarak kendimizi geliştirmek için bu felsefeye ne kadar yakınız ona bakalım.

İyi bir öğretmen olmanın bin bir farklı açısı vardır elbette. Hatta kriterlere sığmayacak kadar geniş bir kavramdır “iyi öğretmen olmak”.  Akademik olarak kendini geliştirmek ise sadece bir yönüdür. Acaba mesleğe başladıktan sonra mesleğimizle ilgili yenilikleri ne kadar takip edip, zorlandığımız noktalarda nasıl destekler alıyoruz? Birilerinin gelip bize yardım etmesini mi bekliyoruz yoksa kendimiz mi bu yönde kapılar açıyoruz?

Günümüzdeki teknoloji ve sosyal ağlar sayesinde bilgiye ulaşmamız bu kadar kolayken bir öğretmen olarak yeterliliklerimiz ve ufkumuzu geliştirmek hiç de zor olmasa gerek. Fakat bunu yaparken güvenilir ve işe yarar kaynaklara ulaşmak da çok önemli. ” Scientix” topluluğu size bu konuda muazzam bir kaynak ve ortam sunuyor. Scientix, Avrupa’da fen eğitimindeki teknoloji kullanımını ve iyi örnekleri yaygınlaştırmayı amaçlayan içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 30 Avrupa ülkesinin katılım sağladığı bir topluluktur. Scientix portalı ise size pek çok ülkeden meslektaşınızın yaptığı projeleri ve çok çeşitli kaynakları sunmakta. Projeleri yapıldığı ülkeye, konuya, hedef kitlesine göre filtreleyerek araştırabilir, kaynaklar kısmından öğretim materyallerini edinebilirsiniz. Üstelik kaynakların bir kısmına Türkçe dil seçeneği ile ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Scientix size pek çok doyurucu konu üzerine verilen webinarları izleme şansı tanıyor. Uluslararası konferans duyurusu ve içeriği ile çeşitli ülkelerden haberlerin yer aldığı bu portal öğretmenleri dünyaya entegre etmeye fazlasıyla yardımcı olacak nitelikte.

Scientix portalı dışında Avrupa Okul Ağı olarak adlandırılan 34 Avrupa Birliği ülkesinin eğitim bakanlıklarının ortak ağında yer alan online kurslar ise kendinizi geliştirmeniz için diğer fırsatlardan. Tamamen ücretsiz olan ve online sertifika da verilen bu kursları alırken pek çok ülkedeki meslektaşınızla iletişim halinde olup onların fikirlerini görme şansını bulacaksınız.

Scientix ve Avrupa Okul Ağı’nın da desteklediği “STEM Keşif Haftası” bu yıl 22-28 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirelecek olup amacı STEM eğitiminin öneminin farkındalığını artırmak ve öğrencilerin fen,teknoloji,matematik ile mühendislik becerilerini uygulayarak geliştirmektir. Yapacağınız etkinliklerle kayıt olup yarışmalara katılabilirsiniz.

Unutmayın kendimiz “balık tutmayı” öğrenirsek, öğretmemiz daha kolay olur.

                                                                                                       Betül SARICA

                                                                                                      Fizik Öğretmeni

                                                                                                Scientix Türkiye Elçisi

Scientix portalı internet adresi: http://www.scientix.eu

Avrupa Okul Ağı : www.eun.org


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)