adscode
adscode

Okul duvarları kuş evleri ile renklendi

Tokat’ta otizmli çocuklara yönelik olarak düzenlenen“İçimizdeki Renkler Kuş Evleri” projesi kapsamında ağaç resmi çizilen okul duvarlarına kuş evleri takıldı.

Okul duvarları kuş evleri ile renklendi
Eğitim
Tokat’ta otizmli çocuklara yönelik olarak düzenlenen“İçimizdeki Renkler Kuş Evleri” projesi kapsamında ağaç resmi çizilen okul duvarlarına kuş evleri takıldı.

Tokat Belediyesi, İl Milli eğitim Müdürlüğü, Tokat Kent Konseyi ve Tokat Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği’nin birlikte yürüttüğü “İçimizdeki Renkler Kuş Evleri” projesi kapsamında yaptırılan 400 adet kuş evi okul duvarları, camiler ve parklardaki ağaçlara asılmaya başladı. Öğrenciler tarafından boyanan kuş evleri resim öğretmenleri Metin Durmuş ve Deniz Paktaş tarafından ağaç resmi çizilen 6 okul duvarına takıldı. Kemal Arat İlkokulu’nda düzenlenen açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, projenin hayvanlara, kuşlara sevgi duymanın bir yansıması olduğunu kaydetti. Kuşları düşünerek yuva oluşturmak kadar güzel bir duygunun nadir olduğunu düşündüğünü ifade eden Yazıcı, “Dünyanın temelinde insan var, insanı seven bir okul bir nesil oluşturmak yeni bir yapı meydana getirmek çok önemliydi. Bu kapsamda yapılan çalışma çok anlamlı oldu” dedi.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ise Osmanlı’da ilk kuş evlerinin Tokat’ta Ulu Cami’de yapıldığına dikkat çekerek, “Biz buna hem dikkat çekmek hem de otizmli çocuklara bu işlemi yaptırmak amacıyla böyle bir faaliyet uygulamaya konuldu. Kuş evlerini okullar başta olmak üzere camiler, sosyal alanlara yerleştirmek istedik. Çocuklarımıza çok önemli bir vurgu hayvan sevgisi. Öğrencilere hem hayvan sevgisini öğretmiş olacağız hem de atalarımızın bize öğrettiği tarihe not olarak düştüğü hayvan sevgisini vakıf medeniyetimizi inşallah tekrar yaşatmış olacağız” diye konuştu.

Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Serap Gündoğdu Şimşek, projenin son aşaması olarak kuş evlerinin ağaç resimleri ile süslenen okul duvarlarına yerleştirildiğini, aldıkları güzel tepkilerden mutlu olduklarını dile getirdi. Resim Öğretmeni Deniz Paktaş, boyanan kuş evlerini ağaçlandırılması olmayan okullar ön plana çıkartılarak yapıldığını amaçlarının otizmli engelli çocukların farkına varılması olduğunu söyledi. Resim Öğretmeni Metin Durmuş ise proje kapsamında 6 okula ağaç resmi yaptıklarını kuş evlerinin bir kısmının buralara monte edileceğini belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul bahçesinde düzenlenen törende kurdele kesilerek kuş evlerinin açılışı yapılırken, güvercinler havaya bırakıldı.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)