adscode
adscode

Okul uzuyor, tatil kısalıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı bomba gibi projeler patlatma devam ediyor. Ve hepsi de bir öncekini gölgede bırakacak kadar önemli.Gelecek öğretim yılından itibaren eğitim takvimi 3 dönem olacakmış. Dahası öğrenim…

Okul uzuyor, tatil kısalıyor mu?
Günün Yazısı

MEB, öğrencilerin mevcut sistemde, 4,5 aylık iki dönem olarak aldığı eğitim süresini uzun buluyormuş. Bu yüzden, gelecek yıl, 3 sömestr uygulaması başlatılması düşünülüyormuş. Yani öğrenciler 3’er aylık 3 dönem halinde eğitim yapacak, bu dönemler arasında iki kısa tatil olacakmış.

Dünyanın en kısa öğretim süresi bizde olduğu için, sürenin uzatılması kesinlikle gerekli. Ama akla hemen şu soru geliyor: 180 günde ne yapılıyor ki, 220 günde ne yapılacak? Bu konuda alt yapı hazır mı?..

Okulların pek çok çoğunda yaz sıcağında eğitim yapılmasına olanak sağlayan klima sistemi yok gibi. Kaloriferli okul sayısı da çok fazla değil. Ayrıca turizmciler ve çiftçiler haziran ortasına bile geç gereken, haziran sonu hatta temmuz ortasına kayan bir geç tatile ne diyecekler.

Aslında Temel Eğitim yasası, esnek akademik takvime olanak sağlıyor. Kimi daha uzun kış tatili yapar, kimi de yaz ama bu uygulamaya bir türlü geçilmedi.

Şipşak proje hazırlamak ve gazetelerde manşete çıkmak çok kolay. Ancak asıl önemli olan, bu projelerin hayata geçmesi ve uzun ömürlü olmaları. Bakalım bu gerçekleşecek mi

 

Yeni öğretim yılı takvimi

 

Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıla ilişkin çalışma takvimini belirledi. Buna göre 2012-2013 eğitim öğretim yılı,17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Birinci yarıyıl 25 Ocak 2013 Cuma günü son erecek, öğrenciler 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yarıyıl tatiline girecek. İkinci yarıyıl ise 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ise 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak.

Şimdi üsteki haber ile alttaki arasında derin bir çelişki var. Her ikisi de MEB kaynaklı. MEB birinde gelecek öğretim yılından itibaren üç yarıyıllı sisteme geçileceğini söylüyor, diğerinde ise iki yarıyıllı takvim açıklıyor. Yani hala kafası karışık ve hala bakanlık içinde bile kimsenin kimseden haberi yok!..

Umarız keyifli bir yaz tatilinin ardından, özlenen bir öğretim yılına merhaba denilir…

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)