adscode
adscode

"ÖSYM önlisans diplomamı kullanabilmem için bana bir alan açsın"

2013 yılında Danıştay 12. Dairenin vermiş olduğu kararının bozulması üzerine mağduriyet yaşayan bir kullanıcımızdan bize ulaşan metni sizlerle paylaşıyoruz

"ÖSYM önlisans diplomamı kullanabilmem için bana bir alan açsın"
Eğitim
"Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. 2013 yılında Danıştay 12. Dairenin vermiş olduğu ve o tarihten itibaren de KPSS başvuru/tercih kılavuzlarında yer alan hükme dayanarak, İstanbul Üniversitesi İlk ve Acil Yardım bölümünü okumaktayım. Yine söz konusu karara dayanarak 2016 yılında yapılan lisans düzeyinde KPSS'ye müracaat ederek sınava girdim ve başarılı oldum. Ancak kısa bir süre önce Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun Danıştay 12. Dairenin kararını bozması üzerine mağdur oldum. Şöyle ki :

Danıştay 12. Dairenin 2013 yılında KPSS'ye başvuru ve tercih yapma hakkında vermiş olduğu ve ÖSYM'nin de defaatle kılavuzlarında yer verdiği karar da “ … adaylar en üst öğrenim mezuniyetine göre KPSS'ye girecekleri, tercih aşamasında ise ihraz etmiş oldukları hem lisans hem de önlisans (sağlık/teknik m.y.o.) diplomalarına ilişkin kadroları tercihleri arasında gösterebileceklerdir….” ifade edilmiştir.  Gerek ben ve gerekse de birçok insan 2013 yılında Danıştay 12. Daire tarafından verilen bu söz konusu mahkeme kararına istinaden lisans mezuniyetimiz sonrasında gerek devlet ve gerekse de özel üniversiteler de uygun nitelikte olan sağlık veya teknik meslek yüksekokullarına kayıt olduk.  2016 yılı mart ayında lisans KPSS'ye müracaat ettiğimiz zaman da yine anılan kılavuzda bu karar mevcuttu. Ancak nisan ayında sosyal medyadan öğrendiğim kadarıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu daha önce Danıştay 12. Dairenin verdiği bu kararı bozmuştur. Ve bu davada görev alan 3 üye FETÖ terör örgütü ile ilgili bağlantılarından dolayı açığa alınmış bulunmakta bu kararın binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Bizler bu kararın  bilinçli bir şekilde verildiğini ülkeyi karıştırmak ve devlete, yönetime karşı bizleri soğutmak, kin tutmak amaçlı yapıldığını düşünüyoruz. Ve karar doğrultusunda ÖSYM, önlisans mezuniyetimin bana doğurmuş olduğu hakka ilişkin olarak tercih yapabilmemi sistem üzerinden engellemiştir.

Anlaşılacağı üzere bu durum beni gerek maddi gerekse de manevi olarak olumsuz yönde etkilemektedir. Kaldı ki kurulun vermiş olduğu bu son karar, tercih yapma hakkımı elimden aldığı için önlisans diplomamı adeta geçersiz kılmaktadır. Oysa diplomamın üzerinde “ ..bu alana ilişkin tüm yetkinliklere sahip olduğum..” yazmaktadır.

Lisans mezunu olmanın bir başka (sağlık/teknik okul) bölüme ilişkin önlisans mezuniyetini hükümsüz kılması, hayatın olağan akışına, dahası hak kavramına aykırıdır. Zira lisans mezunu olup lisans düzeyinden sınava girdiğim halde önlisans mezuniyetime ilişkin kontenjanları tercihim ÖSYM tarafından engellenmiştir. Önlisans KPSS'ye girmemi de engelleyen ÖSYM'nin o zaman önlisans diplomamı kullanabilmem için bana bir alan açması gerekmektedir. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)