adscode
adscode

Otizmli çocuklar teknoloji ile öğreniyor

Türkiye’de ilk defa Tohum Otizm Vakfı tarafından hazırlanan, otizmli ve zihinsel engelli çocuklar ile dikkat eksikliği olan, gelişim problemleri gösteren çocukların, günlük hayatta ihtiyaç duyacakları…

Otizmli çocuklar teknoloji ile öğreniyor
Türkiye'den Haberler
Türkiye’de ilk defa Tohum Otizm Vakfı tarafından hazırlanan, otizmli ve zihinsel engelli çocuklar ile dikkat eksikliği olan, gelişim problemleri gösteren çocukların, günlük hayatta ihtiyaç duyacakları becerileri öğrenmeleri için hazırlanan iPad uygulamaları, Tohum 1 ve Tohum 2 adıyla Apple Store’dan ücretsiz indiriliyor. Uygulamalar aynı zamanda erken yaştaki çocuk gelişimini desteklemek için normal gelişim gösteren çocuklara da uygun olarak yapıldı.


ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve Tohum Otizm Vakfı tarafında yürütülen “Tablet Bilgisayarım Benim için Konuşuyor” projesi, teknolojik gelişmelerin özellikle otizmli çocukların eğitiminde kullanılmasını teşvik etmek ve her ortamda eğitim fırsatlarını yaygınlaştırmak için hazırlandı.

Tohum 1 uygulaması; iletişim, beceri öğrenme, nesnelerin ismini öğrenme, etkinlik çizelgesi yapma, Tohum 2 uygulaması ise; nesne eşleme, vücudu tanıma ve temel eylemleri eğlenceli bir şekilde öğretme konusunda çocuklara yardımcı oluyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirmek için Apple Store’da “tohum” ya da “otizm” yazmak yeterli.

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer yaptığı açıklamada, “Otizmli ve zihinsel engelli çocuklar için hazırlanan Tohum 1 ve 2 iPad uygulamaları ailelerin büyük yardımcısı olacak. Hatta erken yaştaki çocuklarla, dikkat eksikliği olan, hafif gelişim problemleri gösteren çocuklar da en temel becerileri öğrenirken hem eğlenecekler hem de çeşitli ortamlarda kullanabilecekler. Daha çok çocuğun faydalanabilmesi için Tohum uygulamalarının android tabletlere uyumlu versiyonunu da Mart ayında ücretsiz olarak kullanıma sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)