adscode
adscode

Özel Okullara Eğitim ve Öğretim Desteğinin 3. Taksit Ödemesi Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü tarafından özel okullarda okuyan öğrencilerin eğitim öğretim ödenek ücretlerinin 3. taksidini ödediğini açıkladı.

 Özel Okullara Eğitim ve Öğretim Desteğinin 3. Taksit Ödemesi Yapıldı
Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda eğitim ve öğretim desteği Haziran 2016 3. taksit ödeme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada 2015-2016 Öğretim yılı içerisinde özel okullarda eğitim ve öğretim desteği kapsamında öğrenim gören öğrenciler için, 25 Temmuz 2015 tarih ve 29425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğde belirtildiği gibi; okul öncesi öğrencileri için 2 bin 680 TL, ilkokul öğrencileri için 3 bin 220 TL, ortaokul öğrencileri için 3 bin 750 TL, ortaöğretim öğrencileri için 3 bin 750 TL ve Temel lise öğrencileri için 3 bin 220 TL olarak verilecek olan eğitim ve öğretim desteğinin 3'üncü taksit tuatarı olan % 30'luk dilim öğrenciler adına özel okullara harcama kaleminden ödenmek üzere 346.632.546 TL ilgili mal müdürlüklerine gönderilmiştir.

E-Okulda Bakanlık MEM İşlemleri - notlar ve duyurular - eğitim ve öğretim desteği alan kurumlar ödemeye esas tablosu üzerinden İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin sorumluluğunda ödemeler yapılacaktır. Bakanlık MEM işlemleri altında görünen ödeme listeleri ödeme evraklarının hazırlanması için kullanılacaktır. Ayrıca özel okulların eğitim ve öğretim desteğinden faydalanan öğrenci raporları ise e-Okul üzerinden Sınav İşlemleri - notlar ve duyurular bölümünden "Eğitim ve Öğretim Desteğinden Faydalanan Öğrenciler Kurum Ödeme Listesi - Haziran 2016 3'üncü taksit" başlığı altında raporlanabilecektir.

Ödeme listeleri 06 Haziran 2016 tarihinde e-Okul üzerindeki veriler esas alınarak oluşturulmuştur. Kesilecek faturalara, harcama yetkilisi olan İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin isimleri yazılarak fatura ekine öğrenci listesi eklenip kurum hesap numarasını belirtir resmi yazıyla birlikte İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine evraklar teslim edilecektir. Özel okullara ödenmek üzere ilgili mal müdürlüklerine gönderilen Haziran 2016 ayma ait 3'üncü taksit ödemeleri ile birlikte nakil probleminden kaynaklı olarak eğitim öğretim desteği 1'inci ve 2'nci taksiti ödenemeyen öğrenciler için de ek ödenek gönderilmiştir denildi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)