adscode
adscode

Rutin Alan Değişikliği Yapmakla Ne mi Oluyor?

Rutin alan değişikliğinin gerekli olduğu durumlar ve öğretmenlerin çağrısı;

Rutin Alan Değişikliği Yapmakla Ne mi Oluyor?
Eğitim
''Bizler binbir zorlukla ikinci üniversiteyi okumuş veya alanı birden fazla alana kaynaklık eden kadrolu öğretmenleriniziz.Toplamda 8 yıl üniversite eğitimi almış ,aklı başında insanlarız.Alanlarımızda bırakın eksikliği fazlalığı olan kişileriz.Kendimizi gerçekleştirmek,geliştirmek adına eğitim aşkı bitmeyen öğretmenleriz.Gelin görünki geçen yıl ümitlerimiz,çalışmalarımız suya düşmüş alan değişikliği sadece "sertifikalı öğretmenlere" yapılmıştı.Ve bizler büyük hayal kırıklığına uğramıştık.
Bu yıl haklı davamıza,emeğimize,öğretme aşkımıza dayanarak yılmadan siz sayın yetkililere tweet attık,mail gönderdik,akimi,bimeri,147 yi aradık,taleplerde bulunduk,mesajlarla,fakslarla sesimizi duyurmaya çalıştık.Umuyoruzki çok yakında sesimiz duyulacak.

RUTİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAKLA NELER Mİ OLUR?

1.Eğitimin yılmaz neferleri olan biz öğretmenlerin eğitimini aldıkları branşta daha mutlu ve şevkli çalışması meyvelerini başarılı ve mutlu öğrenciler olarak çok kısa bir sürede alırsınız.
2.Hali hazırda kadrolu öğretmen olduğumuz için devletimize bir mali yük getirmek gibi bir durumumuz söz konusu değildir.
3.Alanımızda bırakın yetkin olmamayı,yeterli olmamayı fazladan uğraşarak didinerek aldığımız 2. diplomalarımız mevcuttur.
4.Atanamayan öğretmen arkadaşlarımız maalesef alan değişikliği ile ilgili kavramları bilmemekte ve kendilerinin hak kaybına uğradıklarını sanmaktadırlar.Halbuki işin aslına bakıldığında rutin alan değişikliğine tabii olan öğretmenler kadrolu öğretmenlerdir ve bu öğretmenin alan değiştirmesi demek yeni atanacak öğretmen için kadro açılması demektir.Kısacası kimse için kayıp değil aksine kazan kazan durumu söz konusudur.
5.Bazı branşların özellikle sınıf öğretmenliğinde norm fazlası olan ya da olacak öğretmenlerin sayısını gitgide artmaktadır.Rutin alan değişikliği ile bu sorununda önü kesilecektir.
6.657 sayılı kanunla yasal bir hak olan alan değişikliğini uygulamak , bir hukuk devleti olmanın da gereğidir.

Kısacası diplomaya bağlı alan değişikliği yapmanın en büyük yararı yine kendi camiamıza,kutsal eğitim camiasına olacaktır.Bu kadar özveri ile çalışıp çabalayan öğretmenlerinizi lütfen görmezden gelemeyiniz.Somut adımlarınızı bekliyor,iyi çalışmalar diliyoruz.''

RUTİN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLER

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)