adscode
adscode

Sağlık Liselilere Yeni İş Kapısı..

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre Acil Tıp Teknisyenleri herhangi belge ve eğitime ihtiyaç duyulmadan İş Sağlığı Uzmanı olabilecek.

Sağlık Liselilere Yeni İş Kapısı..
Haberler









Sağlık meslek liseliler iş sağlığı uzmanı olabilecek. İş yeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görev, yetki ve sorumluluklarını içeren yönetmeliğe göre Acil Tıp Teknisyenleri artık herhangi bir ekstra belgeye ya da eğitime ihtiyaç duymaksızın İş Sağlığı Uzmanı olabilecek. İş yeri hekiminin eğitimiyle ilgili olarak düzenlenene yönetmelik kapsamında Bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler İş Sağlığı Uzmanı çalıştırılma zorunluluğu olan iş yerlerinde çalışabilecekler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işyerlerinde çalıştırılması gereken işyeri hekimi ve sağlık personeline ilişkin düzenlemeler 20 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştı.
BÜYÜK KAZANÇ
İş Hukuku alanında ve özellikle de İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile ilgili olarak detaylı çalışmalar yürüten İş Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Naciye Uçar konuyla ilgili olarak; 'Yönetmeliğin düzenlenmesiyle sağlık uzmanlarıyla ilgili büyük bir istihdam sorununun önüne geçilmiş oldu.' şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)