adscode
adscode

Serebral Palsi ile Yaşam Savaşının Meyvelerini Topluyor

Dünya Serebral Palsi Derneği (DÜNSEV) Başkanı Serebral Palsili Erman Özturan’ın yaşam hikayesi Taurus AVM’de düzenlenen ödüllü satranç turnuvasında engellilere motivasyon kaynağı oldu.

Serebral Palsi ile Yaşam Savaşının Meyvelerini Topluyor
Etkinlikler

-“Engelsiz” turnuvada ikinci olan Erman Özturan:
“Kendilerine olanak tanınması durumunda engellilerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur”

-AVM Partners tarafından yönetilen Taurus AVM’de Dünya Serebral Palsi Derneği (DÜNSEV) ile Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Ödüllü Satranç Turnuvası’nda kazananlar belirlendi. Turnuvada ikinci olan DÜNSEV Başkanı Erman Özturan’ın başarı hikayesi ise engellilere motivasyon kaynağı oldu.

Ödüllü turnuvada birinciliği Ahmet İnal, ikinciliği aynı zamanda DÜNSEV Yönetim Kurulu Başkanı da olan Erman Özturan, üçüncülüğü ise Gökhan Alparslan aldı.

-Serebral Palsililerin işlerini kolaylaştıran projeler üretiyor-
Yıllardır serebral palsi olduğunu ifade eden Özturan, “Okul hayatım boyunca ellerimi kullanamadığım için hiç yazı yazamadım. Dengemi kuramadığım için de günlük işlerimi yapamıyordum. Ancak bu beni yıldırmadı, bilgisayar üzerinden yazı yazarak eğitimimi tamamladım. Üniversiteden de mezun olduktan sonra iş hayatına girdim. Yaşadığım zorluklar ile kazandığım deneyimlerimi kullanarak kendim gibi Serebral Palsili insanların yaşamlarını kolaylaştıracak projeler yazdım” dedi.

Amacının Serebral Palsi’yi Türkiye’ye doğru olarak tanıtmak olduğunu ifade eden Özturan, “Benim de halen karşılaştığım ancak gülerek geçtiğim bir sorun olan serebral palsili bireylerin dış görüntülerine aldanarak bir şey yapamaz muamelesi yapılmasının önüne geçmek için tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Günlük hayatta sıkıntılı bir yaşam süren engellilerin sosyalleşmesi adına özellikle spor etkinliklerinin daha fazla düzenlenmesi gerektiğini bildiren Özturan, şunları söyledi:
“Taurus AVM’nin ev sahipliği yaptığı bu turnuva emsal olmalı. Satranç tahtası üzerindeki zorlu mücadele engellilerin hayat mücadelesine benziyor. Yolda yürürken dahi hep bir sonraki adımı görerek, iyi düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Kendilerine olanak tanınması durumunda engellilerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bu turnuva da bunu gösterdi.”

Turnuva sonunda başarılı olanlara “engelli dostu” Taurus AVM tarafından hediye çekleri verildi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)