adscode
adscode

'SÖZ BİZDE, KONUŞMA SIRASI SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİLERİ’NDE '

'SÖZ BİZDE, KONUŞMA SIRASI SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİLERİ’NDE '

'SÖZ BİZDE, KONUŞMA SIRASI SOSYAL HİZMET ÖĞRENCİLERİ’NDE '
Etkinlikler
Bu yıl ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen 36 farklı üniversiteden şu ana kadar 1000’e yakın öğrenciye ev sahipliği yapan SHUDER I.Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi kötü hava şartlarına rağmen yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla başladı.

Bingöl’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine kadar onlarca farklı il ve ülkeden gelen öğrencilerimiz bugün aynı ilde aynı dili konuşuyorlar ve sosyal hizmeti tartışıyorlar.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi Serdar Gözükara Salonu’nda başlayan ana programımız öğleden sonra farklı sivil toplum örgütlerinin interaktif sunumları ve atölye çalışmalarıyla devam edecek.

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan SHUDER Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Shu Zeynep Mutlu “Burası sizin yeriniz, biz sizi dinlemeye geldik. Konu başlıkları, atölye başlıkları, programın içeriği, sunulacak bildiriler de dahil olmak üzere siz öğrenci arkadaşlarımız tarafından belirlendi. Ve biz bu üretim yöntemini çok beğendik, önemsedik.

Düşünce aşamasından program aşamasının tamamlanmasına kadar tüm süreçlerde bir sosyal hizmet uzmanına yakışan, organizasyon yeteneği ve organize olabilme, toplumsal kaynakları kullanma ve harekete geçirme, mesleki bilgi, beceri ve değerler doğrultusunda program içeriğini oluşturma özelliğini kullanarak, her aşamasında siz gençlerimizin emeklerinin olduğu bir çalışmadır. Zira tüm kararlar ve uygulamalar öğrenci arkadaşların inisiyatif ve çabaları ile oluştu. Biz SHUDER (*) olarak yalnızca “öneri-danışmanlık” yaptık.

Kongre genel anlamda 36 üniversiteden 3 bine yakın öğrencinin emeği ile gerçekleşiyor. Bu yönü ile çok ciddi önemli bir organizasyondur.

Bizim meslek örgütümüz mesleki ilke ve değerler doğrultusunda “insan hak ve özgürlüklerini” temel alan ve sadece “insan hak ve özgürlükleri” nden taraf olan, hiçbir ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kabul etmeyen bir meslek kuruluşudur.

Mezun olunduğunda okunan Sosyal Hizmet Andının öneminden söz etti. ‘’Salonlara isim verirken şu anda aramızda olmayan ve kaybettiğimiz mesleğe ve topluma mal olmuş rahmetli meslektaşlarımızı unutmamanız beni çok duygulandırdı’’ dedi.

Mutlu “sadece okuldaki öğrendiğiniz bilgilerle yetinmeyin, çalıştığınız alanla ilgili” yaşam boyu öğrenme ilkesi” uyarınca kendinizi geliştirmeye önem verin” dedi.

Sosyal hizmetin, herkese açık, etik ilke ve değerler doğrultusunda ve hak temelli yaklaşmasının önemine işaret etti.

Mutlu, yapılacak olan tüzük değişikliğinde öğrencilerin aktif olarak derneğe üye olmasının ve karar mekanizmalarına katılmalarının yolunu açacaklarını ve bu durumun daha aktif ve üretken, dinamik bir dernek için elzem olduğunu belirtti.

Açık öğretimde okuyan öğrencilere karşı olmadıklarını, mezun olduklarında birlikte çalışacaklarını, karşı oldukları durumun mesleki eğitimde pratik ve teorinin bir arada ve birlikte olması nemine işaret etti. Bu, kendinizi geliştirmenin yanında aynı zamanda verdiğiniz hizmetin niteliğinin arttırılması ve kusurlu hizmet vermenizi önlemeye yönelik bir duruştur.

SHUDER Genel Başkanı Mutlu “Açık Öğretimle mesleğin içini boşaltarak niteliksiz bir hale gelmesinin” olası bir tehlike olduğunu unutmamız gerektiğini belirtti.

Derneğin güç kazanmasında öğrencilerin katkı ve katılımlarının büyük bir önemi olduğunu belirten Mutlu, Sosyal Hizmet mesleğinin geleceğinin ve değerlerinin korunması açısından mesleki örgütlenmenin önemli olduğunu vurguladı.

Kongreye video konferans ile Uluslararası Sosyal Hizmetler Konfederasyonu adına katılan, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hakan Acar “Tarihi bir gündeyiz. Gerek biz gerek SHUDER adına da tarihi bir gün. Yıllardır olmasını beklediğimiz, özlediğimiz Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi gerçekleştiği için hem biz akademisyenler, hem de SHUDER büyük heyecan ve coşku içinde. Dileğimiz odur ki Kongre gelenekselleşerek yıldan yıla artan bir ivme ile öğrenci ve meslek mensubu arasındaki iletişim, dayanışmayı üst noktalara taşır. Kendilerinin de bir sonraki öğrenci kongresine ev sahipliği yapmak istediklerini belirtti. Prof. Acar mesleğin sorunlarına değindiği konuşmasından sorunları sadece birlikte çalışarak ortak bir mesleki örgütte buluşarak çözebileceğimizi: bu örgütün de SHUDER olduğunun altını çizdi. Ülke olarak içinde bulunduğumuz sorunlara karşı göz yumamayacağımızı, sorunlardan etkilendiğimizi ve doğru çözüm önerilerimizle etkilediğimizi belirtmiştir.

Prof. Dr. Hakan Acar konuşmasında önce kendimizi tanıyarak eleştirel düşünmenin şart olduğunu belirterek, görünenin değil görünmeyenin peşinde olmak gerektiğinin önemine işaret etti. Bunun için de güvenilir, çağdaş literatürden kopmamak gerektiğini, yabancı dil bilmenin olmazsa olmaz koşullardan biri olduğunu söyledi.

Temsilcisi olduğu IFSW’ nin, mesleğin geleceği açısından izlenmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

SHUDER KISA BİLGİSİ :

Dernek, ülke genelinde genç, yaşlı, engelli, kadın, korunmaya muhtaç, suça sürüklenen ve mağdur çocuklara yönelik bireysel grup ve toplum organizasyonlarına ve yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik çalışmalarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlı, Sağlık Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Yerel Yönetimler gibi kamu kurumlarında, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında çalışmakta olan yaklaşık 3500 meslek elemanının örgütlendiği ve 22 şube ile temsil edilen bir dernektir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)