adscode
adscode

TED Hatay’da Süper Başarı!

Her geçen gün eğitim sisteminde uluslararası çalışmaların önemi daha da artıyor. Bu doğrultuda önemli farkındalıklara imza atan okulların başarı oranı çok daha yüksek oluyor.

TED Hatay’da Süper Başarı!
Eğitim
Dünya genelinde kabul gören Kanada diploması ile öğrencilerine çift diploma imkanı sunan TED Hatay Koleji aynı zamanda IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) ile Cambrige Üniversitesi’nin sayılı sınav merkezlerinden biri. Uluslararası diploma veren okul olma özelliğini taşıyan bölgedeki tek okul TED Hatay Koleji, yabancı üniversitelere giriş için önemli kriter olan bu özelliği ile Hatay-Suriye sınırında yüzde 84’lük bir başarı oranı sağlıyor…

Kanada Milli Eğitim Bakanlığı ile TED arasında imzalanan Kanada Eğitim Anlaşması kapsamında öğrenci değişimleri ile sağlanan çift diploma özelliği sayesinde edinilen diploma dünyanın her yerindeki üniversiteler için geçerli. Bunlara ek olarak Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) ve Model Birleşmiş Milletler (MUN) gibi uluslararası programlara katılan öğrenciler liderlik deneyiminin yanında farklı kültürlerle de kaynaşma fırsatı yakalıyor.

TED HATAY’LI ÖĞRENCİLER SINIRLARI AŞIYOR
30 bin metrekare üzerine kurulu olan TED Hatay Koleji bölgenin ilk kampüs hayatını da öğrencilerine sunan bir okul özelliği de taşıyor. Uluslararası standartları sadece eğitim üzerinde değil aynı zamanda fiziki koşulları ile de öğrencilerin hayal gücüne dayalı, kişiliklerini geliştirecek ortam sağlıyor.

TED Hatay Koleji Kurucusu Doç. Dr. Mustafa ÖZAT:‘’ Köklü bir sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği’nin Türkiye genelindeki 38 okulundan sadece 4 tanesinin sahip olduğu Kanada çift diploma sistemine sahibiz. Cambridge Üniversitesi Uluslararası Dil Sertifika sınavlarının uygulama merkezi konumundayız. Öğrenciler bu programa normalde 3.sınıfta başlıyorken bizler verdiğimiz eğitime güveniyoruz ve 2.sınıftan başlatıyoruz.

Verdiğimiz eğitim öğrencilerin ileride sağlıklı ve hayata duyarlı bireyler yetiştirilmesine dayalı bir eğitim sistemi. Sosyal sorumluluk projelerimiz ve çeşitli yabancı dil programlarımız ile öğrencilerimizi gerçek hayatın içine dahil ediyoruz. Dünya’ya kapıların açıldığı programlarımız sayesinde daha ilköğretim yıllarında uluslararası eğitim almalarını sağlıyoruz. Farkımız sunuş yöntemi değil buluş yöntemi ile eğitim öğretim’’ açıklamasında bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)