adscode
adscode

Türk Eğitim Sen’den ‘At izi it izine karıştı’ tepkisi

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir, "Neyle suçlandığını bilmeden, hakkında ileri sürülen suçlamalar karşısında savunması alınmadan görevden alınan insanlar hakkında hüküm verildikten sonra…

Türk Eğitim Sen’den ‘At izi it izine karıştı’ tepkisi
Sendikalar
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Demir, "Neyle suçlandığını bilmeden, hakkında ileri sürülen suçlamalar karşısında savunması alınmadan görevden alınan insanlar hakkında hüküm verildikten sonra 'Hadi itirazın varsa yap' demek dünyanın hiçbir hukuk devletinde kabul görmez" dedi.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında ihraç edilen kamu görevlileri için itiraz kurullarının oluşturulması üzerine açıklama yaptı. Demir, “Neyle suçlandığını bilmeden, hakkında ileri sürülen suçlamalar karşısında savunması alınmadan görevden alınan insanlar hakkında hüküm verildikten sonra ‘Hadi itirazın varsa yap’ demek dünyanın hiçbir hukuk devletinde kabul görmez” dedi.

Merih Eyyup Demir, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan soruşturmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘at izinin it izine karıştığı’ tespitini yaptığını, bu karışıklığın önlenmesi için Başbakanlık ve Valiliklerde itiraz mercilerinin oluşturulması talimatı verildiğini hatırlattı. Demir, “Bizler Türk Eğitim Sen olarak sürecin en başından beri mağduriyetler yaşanmaması için kişilere savunma hakkının tanınmasını, adil bir soruşturma yapılmasını, aksi halde hukuksuzluklar yaşanacağını dile getirdik. Gelinen noktada soruşturmalar yapılmadığı için at izi it izine karıştı. Kin ve gareze, kişisel hesaplaşmalara dayanan ihbar ve şikayetler bir yana, somut olarak neyle suçlandığını bilmeden, hakkında ileri sürülen suçlamalar karşısında savunması alınmadan görevden alınan insanlara, hakkında hüküm verildikten sonra ‘Hadi itirazın varsa yap’ demek dünyanın hiçbir hukuk devletinde kabul görmez. Bir tek kişi bile olsa haksız bir şekilde görevinden alınan kamu görevlisinin daha sonra ‘pardon’ denilerek görevine iade edilmesi kamu vicdanını yaralar, devlete ve hukuka olan güveni ortadan kaldırır” diye konuştu.

2016-2017 eğitim öğretim yılının sorunsuz başladığı açıklamalarına rağmen, özellikle ortaokul ilk sınıflarında yığılmaların, öğretmen sorununun, ders kitapları, yardımcı personel eksikliklerinin geçmiş yıllara oranla daha fazla olduğunu öne süren Demir şöyle devam etti:

“Eğitimde bu yıl konuşulan konu ise 15 Temmuz sonrasında yaşanan ve en fazla etkilenen kesim olan eğitim sistemi oldu. Yaklaşık 28 bin öğretmenin meslekten ihraç edildiği, bunun yanı sıra 10 bin öğretmenin FETÖ soruşturmaları kapsamında, 11 bin dolayında öğretmenin de bölücü terör örgütü bağlantısı nedeniyle açığa alındığı bir dönemden geçmekteyiz. 15 Temmuz’dan bugüne geldiğimiz noktada toplumun tüm kesimleri tarafından uzlaşılan ortak konu ise hukuk olmuştur. Sürecin işleyişinde yaşanan olumsuzluklar yetkililer tarafından da dile getirilen bir konudur. Tüm bu süreçte açığa alma konularından olan sosyal medya paylaşımları sebebiyle yapılan şikayetler de konuyu mecrasından saptırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu konuda ‘At izi iti izine karıştı’ diyerek konuya son noktayı koymuştur. İlimizde şikayete konu olarak açığa alınan arkadaşlarımızdan bazıları yapılan soruşturma sonucunda görevlerine iade edilmişlerdir. Bu durum yaşananların başından bugüne dile getirdiğimiz adalet anlayışı ve soruşturma yapılması konusunun da ehemmiyeti açısından önemlidir. 1 Eylül tarihinde yayımlanan 672 sayılı KHK ekinde yer alan ihraç listesi dışında kalan isimlerle ilgili belirsizliğin bir an evvel kalkması gerekmektedir. Bu belirsizliğin ve göreve iadelerin ne şekilde olacağı ile ilgili belirsizlik eğitim camiası tarafından merak edilen bir konudur. Listede ismi olmayanların göreve iade edilmesi ve akabinde soruşturma sürecinin yürütülmesi sürecin sağlıklı işlemesine yardımcı olacaktır.”

SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)