adscode
adscode

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nden Basın Duyurusu

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nden Basın Duyurusu
Eğitim
 
6528 Sayılı Kanun ile 5580 Sayılı Kanuna eklenen hükümle özel okullara gidecek velilere eğitim-öğretim desteği verilmesi hükme bağlanarak ilgili yönetmelik, tebliğ ve kılavuz çalışmaları tamamlanmıştır.
 
Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan tebliğe göre bu yıl 250.000 öğrenciye 2500-3500 TL arasında değişen miktarlarda eğitim-öğretim desteği verilmesinin planlanması, Hükümetimizin özel okulculuğa bakışı ve Ülkemizde dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan sistemlerin dikkate alınmaya başlanması açısından sevindiricidir.
 
Ancak daha önce de defalarca Bakanlığa ve kamuoyuna arz ettiğimiz gibi özel okullarda eğitim-öğretim alacak öğrencilerin ailelerine verilecek desteğin ayrım yapılmadan özel okullarda eğitim-öğretim alan tüm velilere yani bir başka deyişle şu an özel okullarda öğrenim gören mevcut velilere de verilmesi adil, eşit ve doğru olan yaklaşımdır.
 
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği olarak yıllardır verilmesini arzu ettiğimiz ve bu yolda çalıştığımız desteğin mevcut velilerimize  verilmemesi nedeni ile üzgünüz.
 
Ancak TBMM tarafından hazırlanan kanunlara dayalı bu destekten tüm öğrencilerin ve okulların yararlanması faydalı görülmektedir. Bu nedenle arzu eden tüm okullarımızın ve öğrenci velilerinin bu haktan yararlanmak için başvuruda bulunmaları bireysel inisiyatifleri dahilindedir.
 
Bilgilerinize sunulur.
 
Saygılarımızla.
 
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)