adscode
adscode

Anadolu Üniversitesi İle Microsoft Türkiye Arasında Eğitim İşbirliği

​Anadolu Üniversitesi ile Microsoft Türkiye arasında yapılan işbirliğiyle öğrencilere program, yazılım ve uygulama geliştirme eğitimleri verilecek.

Anadolu Üniversitesi İle Microsoft Türkiye Arasında Eğitim İşbirliği
Eğitim
Konuyla alakalı Anadolu Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi açısından da Microsoft açısından da önemli bir işbirliği yapıldığını kaydetti. Anadolu Üniversitesi’nin yeniliklere açık, teknolojiyi çok yakından kullanan ve teknolojiye ayak uyduran bir üniversite olduğunu anlatan Rektör Gündoğan, şöyle konuştu:

“Anadolu Üniversitesi, her yıl ülkemizde TÜBİTAK tarafından yapılan girişimcilik ve yenilikçilik indeksinde de son yıllarda hızla tırmanan bir üniversite. Çok yakın bir geçmişte TÜBİTAK tarafından açıklanan bu indeks sonuçlarına göre üniversitemiz şuanda girişimcilik ve yenilikçilik kültürü oluşturma konusunda Türkiye’de 1’inci sıraya yerleşmiştir. Bilişim sektörü de hızla gelişen bir sektör. Üniversiteler de bilişim sektörüne hem ayak uydurması gereken hem de bilişim sektörünü yönlendirmesi gereken kurumlar. Bu anlamda ben bu işbirliğini gerçekten çok önemsiyorum. Microsoft Türkiye, üniversitemizin hem öğrencilerine hem de akademisyenlerine bu anlamda ciddi bir hizmet sunacak. Bu noktada artık yazılım ve program sektöründe çalışanlar sadece mühendisler değil. Ben son yıllarda öğrencilerimiz arasında memnuniyetle görüyorum ki sosyal bilimlerde okuyan öğrencilerimiz dahil olmak üzere tüm öğrencilerimiz program geliştirme, uygulama geliştirme, yazılım yazma konusunda gerçekten çok kabiliyetliler. Yapacağımız bu işbirliğiyle Açık Akademi aracılığıyla üniversitemizin öğrencileri hem program geliştirme hem yazılım geliştirme hem de uygulama geliştirme açısından bir eğitime tabi tutulacaklar. Öğrencilerimiz, geleceklerinde de önemli bir yer tutacak eğitim alacaklar. Ben alacakları bu eğitimin çok yararlı olacağına da inanıyorum.”

“MİCROSOFT OLARAK KENDİMİZE HEDEF KİTLESİ OLARAK GENÇLERİ SEÇMİŞ DURUMDAYIZ”

Microsoft Türkiye Eğitim Sektörü Müdürü Anıl Çekiç ise, Anadolu Üniversitesi’nin Türkiye’deki en büyük üniversitelerden biri olduğuna dikkat çekti. “Microsoft olarak kendimize hedef kitlesi olarak gençleri seçmiş durumdayız” diyen Çekiç, “Gençleri doğru şekilde yönlendirdiğimiz noktada hem ülkemizin kalkınmasına hem de geleceğine çok önemli yatırım yapmış olacağımızın kanaatini taşımaktayız. Bu bağlamda Anadolu Üniversitesi bizim için çok önemli bir iş ortağıdır. Anadolu Üniversitesi’nin eğitim ve akademik faaliyetlerine yapacağımız katkı ülkeye yapacağımız katkıdır. Son dönemde özellikle hız vermiş olduğumuz çalışmalar doğrultusunda Anadolu Üniversitesi’ndeki tüm öğrenci ve akademisyenlerin Microsoft’un üretkenlik çözümlerini ücretsiz olarak ve tamamen lisanslı olarak kullanmalarına yönelik çalışmaları başarıyla tamamlamış durumdayız. Bu işbirliğini biz sadece bir platform kullanımından ziyade platformun yanında özellikle geliştirme ve program anlamında katkı sağlayabilmesi için Microsoft Açık Akademi’nin de buradaki bütün öğrenci ve akademisyen arkadaşlar tarafından kullanılabilmesini sağlamak açısından çalışmalarımızı da yine son noktaya getirmiş durumdayız. Açık Akademi’nin üyeliğini yapacak olan bütün üyeler, Microsoft’un bütün diyalog geliştirme araçlarına da sahip oluyorlar” ifadelerini kullandı.

PROJE ÇALIŞMALARI

Öğrenciler, Microsoft Türkiye’nin sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi (www.acikakademi.com) internet sitesi aracılığıyla yazılım geliştirme üzerine eğitim alma imkânı bulacaklar. Bu eğitimlerde öğrenciler sanal sınıflarda çevrimiçi interaktif uygulama geliştirme eğitimleri alma fırsatını yakalayacaklar. Eğitimler çerçevesinde öğrenciler Microsoft’un Dreamspark, Visual Studio 2013, SQL Server 2014, Windows Server gibi yazılım ve uygulama geliştirme programlarını ücretsiz olarak temin edebilecekler. Ayrıca proje çerçevesinde Anadolu Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler Microsoft Office programlarına ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Eğitimlere katılmak için öğrencilerin yapmaları gereken şey; Anadolu Üniversitesi’nin kendilerine sağladığı “anadolu.edu.tr” uzantılı mail adresleriyle www.acikakademi.com internet sitesine kayıt olmak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)