adscode
adscode

Üniversiteye Girişteki Okul Başarı Puanı?

Üniversite başvurularının bitmesine sayılı günler kaldı. Eminim ki başvuru yapması gerekenler, bu önemli görevi son güne bırakmamışlardır. Yoksa büyük sıkıntı yaşayabilirler.

Üniversiteye Girişteki Okul Başarı Puanı?
Günün Yazısı




Ama iddialı okullarda okuyan on binlerce öğrenci ve veli hala tedirginlik içerisinde.
Pek çoğu mahkemenin yolunu çoktan tuttu.
Ve muhtemelen de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da davayı kazanacaklar.
Haksız da sayılmazlar:
 
   Sayın Abbas Güçlü yaptığınız programları takip eden biri olarak öncelikle sizi kutluyorum,başarılarınızın devam etmesini diliyorum.Benim kızım galatasaray lisesinde son sınıfta,bu sene üniversiteye hazırlanıyor bildiğiniz gibi ilk sınava az bir süre kaldı.Yeni sistemde okul başarı puanları kaldırıldı , galatasay lisesi gibi oks sınavında üstün başarı sağlayan çocukları alan okullar bu durumdan kötü etkileniyorlar.bilirsiniz bu okullarda eğitim yabancı dil ağırlıklı ve dersler oldukça zor ,dolayısıyla bireysel başarı puanları diğer okullardaki çocukların puanlarından düşük.Bu durumda çocuklarımız hak ettikleri üniversitelere giremeyecekler.                 
 Sayın Güçlü anne olarak çok üzülüyorum ,okul başarı puanlarının kaldırılacağını bilseydik inanın kızımı oks sınavında elde ettiği başarı ile davet edildiği özel bir okula gönderiridim ve eminim okul birincisi olarak istediği üniversiteye girebilirdi.Bu çocuklara haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Sizden ricam benim kızım ve onun gibi olan arkadaşları adına genç bakış programınızda bu konuya yer vermeniz ve sesimizin duyurulması.İlginize şimdiden teşekkür ederim.Umarım sesimiz duyulur gençlerimizin maduruyetleri sona erer.                                      


                                                  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)