adscode
adscode

Bu Soruya Kim Cevap Verecek?

MEB’de yönetici sınavları ve atamaları hep sorun oluyor. Her gelen Bakan bu konuda şefaflık sözü veriyor. Ama tartışmaların da ardı arkası kesilmiyor.

Bu Soruya Kim Cevap Verecek?
Günün Yazısı

 

 


İşte size somut bir önek daha:

“abbas bey öncelikle saygılarımı sunarım benim maruzatım şudur:

meb her yıl ocak şubat ayında müdür ve müdür yardımcısını sınavla atama yapıyorudu.

şu an atama yapan illeri durdurup beklitiyor bunun nedeninni bir türlü açıklamıyor .

mülakatla torpille mi atama yapılacak yada ne bekleniyor benim gibi 1000 lerce öğretmen bi açıklama istiyor yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim…”






Abbas Bey,
Bizler 2011 yılında okul yöneticiliği sınavına girerek kazanan ve 2 yıldır atanma sıramızı bekleyen adaylarız. Atamalar yönetmeliğin emri olarak ocak-şubat aylarında atama yapılması gerekir. Yaklaşık 16 il duyuruya çıkmasına rağmen hepsi atama sürecini ikinci bir emre kadar ya da gerekçesiz olarak  geri çekti.Bizler bu aylarda atanamazsak bütün boş kadrolar isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirme döneminde mevcut müdürlerce dolduruluyor.Yani bu süreç bir şekilde sekteye uğrar ya da ertelenirse bizim bir daha bu hakkı kullanmamız mümkün değil.Aldığımız duyumlar ve söylentilere göre mülakat getirilecekmiş.Yani eskiden olduğu gibi torpilin önü açılacakmış.Ancak ,bizler bu puanları gerçekten çok çalışarak alnımızın teriyle aldık,kimseye mihnet etmeyelim adam gibi idareci olalım diye.Hem mevcut yönetmelik gayet objektif yılların deneyimlerinin sonucu olarak hazırlandı.Mevcut yönetmeliğe göre müdür atanırken;sınav puanı+önlisans+lisans+yüksek lisans+doktoro+uzman öğrt.+başarı belgesi+kıdem  hepsinin toplamına göre atanabiliyorsun.Görüldüğü gibi bu yönetmelikte torpil hariç her şeye puan var.
Bizler bir haftadır internetteki memur  sitelerinde ve bütün sendikalar boyutunda bir kamuoyu oluşturduk.Sınavı kazanan  16.004 müdür, 28.314 müdür yardımcısı adayı olarak  sizden de konuyu gündeme getirmenizi istiyoruz.Saygılarımızla.


 

 

 






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)