adscode
adscode

Velilerden MEB Müsteşarı Tekin'e "Yaktın Bizi" Mektubu!

Velilerden MEB Müsteşarı Tekin'e "Yaktın Bizi" Mektubu!

Velilerden MEB Müsteşarı Tekin'e "Yaktın Bizi" Mektubu!
Eğitim

"Sayın Tekin,

Aralık ayından beri MEBe defalarca yazdık. Örnek sorular gibi bir sayısal bölüm için süre yetersiz, emekler zayi olmasın diye. Verdikleri cevaplar 'zorluk düzeyinin 8.sınıflara uygun ve sürenin yeterli olacağı' şeklinde idi. Dün LGSde Sözelde kolay sorularla Sayısalda çok zor sorularla MEB görülmemiş bir emek gaspına yol açtı. Her ikisi de bileni bilmeyeni eşitledi. Sayısalda pek çok başarılı çocuk bildiği halde soruyu okuma fırsatı dahi bulamadı. Sayısalı 15 dakika uzatmak bu tabloyu çok daha adilleştirirdi.

Başta size olmak üzere tüm MEB yetkililerine sesleniyorum:"Sözel bölümde sanal mutluluk yaratıp sayısal sonunda perişan ettiğiniz çocukların okullardan ağlayarak çıkışına şahit olabilseydiniz keşke?" O an hepsini sarıp hepiniz şampiyonsunuz diye haykırmak geldi içimden. Bu yıl yaşatılanlara sebep olunan kaosa dayanmak bile pek çok yetişkinin tahayyül edemeyeceği kadar zordu çünkü. Acaba geçen yılın 17000 1si bu sorular karşısında ne yapardı? Öğretmenlerin pek çoğunun bile verilen sürede soruları yanıtlamaları mümkün değilken 14 yaşında çocukları bu cendereye sokmak neden? Sadece birkaç ay geç doğdular diye mi bu yaşanılanlar? O zaman 2004'te doğurduğum için en büyük suçlu benim. İlk sınava 2 aya kala sınavı iptal edip hedef şaşırttıldı. Bir yıl boyunca büyük emekler döken çocuklar gözyaşlarına boğuldular. Bir lise yerleştirme sınavı nasıl bu kadar can yakabilir, başka bir örneği yoktur. Hayatlarının ilk büyük sınavında bu çocukların mutlulukları özgüvenleri onarılmaz biçimde kırıldı. Adil ve orantılı zorlukta bir sınav yapmak bu kadar mı zordu? Bizim gibi tek gayesi vatanına milletine hayırlı, çalışkan bireyler yetiştirmek olan ailelerin yaşam sevinci alındı koca bir yıl. Çocuklarımızla birer kobaymışçasına oynayan MEB yetkililerine söyleyecek söz bulamıyorum. Sonucu ne olursa olsun, istedikleri liselere yerleşseler dahi, evlatlarımı bu eğitim sistemine kobay ettiğim için kendimi de tüm sorumlularını da ömür boyu affetmeyeceğim.

Siz her ne kadar adrese dayalı sistemi övseniz de pek çok çocuk yıllardır hedefledikleri lise için emek verdi. Bu hedeften dön, eve en yakın okula git demek olur muydu ki Müsteşarım :(

İçi Yanan bir Anne


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)