adscode
adscode

Yeni Mezunun İş Rehberi çıktı!

Yenibiris.com'un üniversiteden yeni mezun olan gençler için her yıl hazırladığı "İŞTEİŞ Yeni Mezunun İş Rehberi" çıktı.

Yeni Mezunun İş Rehberi çıktı!
Türkiye'den Haberler
Türkiye'de 61 üniversiteye gönderilen rehberde cazip iş alanları, iş aramanın püf noktaları, tepe yönetici ve girişimcilerden mektuplar ve şirketlerin deneyimsiz gençlere yönelik işe alım planları yer alıyor.
 
Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, İŞTEİŞ Yeni Mezunun İş Rehberi 2014 ile yeni mezun gençlere rehberlik etmeyi sürdürüyor. İş hayatına atılacak gençlerin profesyonel yaşama dair pek çok soruya yanıt bulmalarını sağlayan rehberin bu yıl dokuzuncusu yayımlandı.
 
Bu yıl çeşitli üniversitelerden onbinlerce genç mezun olurken işe alımların sadece yüzde 10 civarı yeni mezunlar arasından yapılıyor. Diplomanın iş kapısını açmada yeterli olmaması, kendine uygun hedef belirlememe, staj eksikliği, kararsızlık, kendini anlatamama gibi faktörler onların işini daha da zorlaştırıyor. Tam bu noktada Yeni Mezunun İş Rehberi devreye giriyor ve üniversitelerden yeni mezun olmuş gençlere hayatlarını kolaylaştıracak ipuçları veriyor.
 
2006 yılından beri her yıl 40 bin adet basılarak Türkiye'deki 61 üniversiteye gönderilen Yeni Mezunun İş Rehberi, sekiz yılda 320 bin yeni mezuna ulaştı. Üniversitelerin kariyer merkezleri, mezun dernekleri ve öğrenci işleri aracılığıyla mezun olacak öğrencilere ücretsiz dağıtılan rehber, ayrıca Yenibiris.com'da İş Yaşamı sayfasından da indirilebiliyor. Rehberde, profesyonel hayata adım atmaya hazırlanan gençler için cazip iş alanları, internetten etkili iş arama ipuçları ve iş arayanların bu süreçte karşılaşabileceği durumların yanı sıra tepe yönetici ve girişimcilerin kaleme aldığı mektuplar bulunuyor. Şirketler bölümünde ise yeni mezun alımı yapacak şirketlerin işe alım planları, gençlerde aradıkları özellikler, çalışanlara verdikleri eğitim ve kariyer fırsatları yer alıyor.  
 
Yeni mezunlar en çok hangi alanlarda işe alınıyor? Yenibiris.com verilerine göre bu yıl deneyimsiz gençlere en çok yer veren sektörler arasında ilk sıralarda perakende, turizm, hizmet, bilişim, sağlık, tekstil, gıda, çağrı merkezi ve inşaat var. Savunma sanayi, ziraat, prodüksiyon ve denizcilik ise yeni mezun alımlarının en az yapıldığı sektörler arasında.    
 
Yeni mezun olmuş gençler en çok satış birimlerinde işe alınıyor. Satış temsilcisi, mağaza satış danışmanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, aktif satış danışmanı gibi pozisyonlar, deneyim şartı aranmayan işlerin başında geliyor. Perakendecilik sektöründe en çok kasiyer ve depo elemanı, hizmet sektöründe güvenlik görevlisi, turizmde resepsiyonist ve garson, sektörlerin genelinde ise muhasebe elemanı, satıştan sonra en çok yeni mezun alımı yapılan işler. Deneyimsiz gençlerde aranan ortak kriterler ise şunlar: Analitik zeka, inovatif düşünce, zaman yönetimi, problem çözme yeteneği, iletişim becerisi ve takım çalışmasına uygunluk.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)