adscode
adscode

Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesi

Mersin'de yurtta kalan çocuklara hem bisiklet sporuna yönelmeleri hem de bayram hediyesi olarak 22 yarış bisikleti, kask ve bisiklet kıyafeti dağıtıldı.

Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesi
Türkiye'den Haberler


Mersin Valiliği tarafından uygulamaya konulan "Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesi" kapsamında çocukları hem bisiklet sporuna yönelmeleri hem de bayram hediyesi olarak 22 yarış bisikleti, kask ve bisiklet kıyafeti dağıtıldı.

Mersin Yetiştirme Yurdu önünde düzenlenen törende, çocuklara bisikletleri Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, tarafından verildi.

Çocuklar büyük bir sevinç ve heyecanla aldıkları bisikletleriyle yurdun bahçesinde tur atarak keyifli vakit geçirdi.

Vali Yardımcısı Kartal, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hem çocukları bisiklet sporuna yönlendirmek hem de bayramlarını kutlamak amacıyla bisiklet dağıttıklarını söyledi.

Valilik olarak geliştirdikleri "Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesiyle" yurtta kalan çocuklardan olimpik bisiklet yarışçıları yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Bu çocukların düzenli bir hayatları var ve bunların başına bir antrenör veriyoruz. Burası gençlik sporun en önemli bisiklet merkezlerinden birisi haline gelecek. Önümüzdeki dönemde de çocuklara bisiklet dağıtacağız. Buradaki çocuklarımız bisiklet sporcusu olarak yetiştirilecekler."

Kartal, amaçlarının bisikletli bir Mersin sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. Bayram hediyesi olarak bisiklet alan çocuklar da çok mutlu olduklarını, bisiklet sporcusu olmak istediklerini kaydettiler.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)