adscode
adscode

YÖK BAŞKANINDAN 'VERECEĞİM CEVAP MANŞETLİK OLUR' ÇIKIŞI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye'de lisans veya lisans üstü eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle iftarda bir araya geldi.

YÖK BAŞKANINDAN 'VERECEĞİM CEVAP MANŞETLİK OLUR' ÇIKIŞI
Eğitim
Güncelleme : 30-May-19 12:09

Prof. Dr. Saraç, iftarın ardından eğitim muhabirleriyle sohbet etti, yeni ortaöğretim tasarımı ile ilgili soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni ortaöğretim tasarımını kamuoyuna tanıtmasının ardından YÖK'ün yaptığı açıklamayı hatırlatan Prof. Dr. Saraç, Milli Eğitim'den YÖK'e yeni ortaöğretim tasarımı ile ilgili herhangi bir bilimsel çalışma veya raporun gelmediğini söyledi. Yükseköğretime giriş sınav sistemini değiştirmek için gerekçelerin olması gerektiğini vurgulayan Saraç, mevcut sınav sisteminin ABD'deki üniversiteye giriş sisteminin benzeri olduğunu, iki aşamalı sınav sisteminin ilk aşamasında sayısal ve sözel okuryazarlığın sorgulandığını kaydetti. Saraç, "İki aşamalı sınav sistemi olumlu sonuçlar üretti. Daha ilk senesinde bu sistemi değiştirmekte kamu yararı görmüyoruz" dedi.

 

'YÖK'TEN DON BİÇMESİNİ BEKLEMEYİN'

Yükseköğretim sisteminin lise eğitimini desteklemek durumunda olduğunu, dolayısıyla üniversiteye giriş sınavında lise eğitiminin çıktısını, müfredatını ve sistemini dikkate alacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Saraç, "Onda hiçbir problemimiz yok; ama şu aşamada yani 4-5 sene sonra doğacak çocuk için YÖK'ten don biçmesini beklemeyin" dedi.

'VERECEĞİM CEVAP MANŞETLİK OLUR'

Prof. Dr. Saraç, "Yeni ortaöğretim tasarımı kamuoyuna açıklandıktan sonra Bakan ile bir iletişiminiz oldu mu?" sorusuna, "Açık ve net ifade ettim ben demek istediklerimi" şeklinde cevap verdi. Prof. Dr. Saraç, "Yeni ortaöğretim sistemi ile mezun olacak öğrencilerde nasıl bir değişim bekliyorsunuz?" sorusuna ise "Buna vereceğim cevap, aslında size manşetlik olur da vermek istemiyorum" diye cevap verdi.

 

Saraç'ın açıklaması şaşırtırken yorumlar da gecikmedi. Abbas Güçlü de twitter hesabından konuyla ilgili bir tweet attı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)