adscode
adscode

YTÜ 99. mezunlarını veriyor

​İlk mezunlarını 1915’de veren Yıldız Teknik Üniversitesi 99’uncu mezunlarını vermeye hazırlanıyor.

YTÜ 99. mezunlarını veriyor
Eğitim
1911’de Kondüktör Mekteb-i Âlisi adıyla kurulup 22 Ağustos’ta eğitim hayatına başlayan Yıldız Teknik Üniversitesi, 1915’de ilk mezunlarını vermesinin ardından, bu sene 99 mezunların vermeye hazırlanıyor.

Mezuniyet coşkularını 8-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan diploma ve ödül töreniyle yaşayacak olan, 10 fakülte, 2 yüksek okul 2 enstitüden mezun olan 5000’e yakın Yıldızlı, diplomalarını alarak yeni hayatlarına ilk adımlarını atacak. Yıldız Teknik Üniversitesi web tv, www.yildiztekniktv.com ‘dan canlı olarak yayınlanacak olan törende, fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere de ödül ve başarı belgeleri verilecek.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek mezuniyet törenleri öncesinde açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek insana yapılan yatırımın, yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve uzun vadeli olanı olduğunu ifade etti. Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi ilerlemek olan toplumların göz ardı edemeyeceğini belirten Prof. Dr. İsmail Yüksek, "Bu yatırımların en değerlisi ise kuşkusuz eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim zahmetli ve pahalı bir iştir, ancak eğitilmemenin bedeli, kişiler için de, ülkeler için de çok daha pahalıdır" dedi.

Rektör Yüksek: Türkiye’nin Parlayan Yıldızıyız

Rektör Yüksek, Türkiye'de yüzyılın parlayan yıldızı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin eğitim-araştırma kalitesi, sanayi ile entegre teknoparkı, ülke sorunlarına çözüm üretmeye çalışan sosyal sorumluluk anlayışı, yaşam boyu eğitim felsefesi ve girişimci üniversite kimliği ile Türk yükseköğrenimine imza attığını belirtti.
Prof. Dr. İsmail Yüksek açıklamalarına şu cümlelerle devam etti: "Ailelerinin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençlerimizi üniversitemizden mezun edip, asıl mücadelelerinin başlangıcına uğurlamak için hazırlıklarımızı yaptık. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarımız oldu. Birbirlerine saygı duyarak, hoşgörü göstererek ve paylaşarak kendi görüşlerini oluşturdular. Gençlere tavsiyelerim şudur ki; İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Bildiğimizi zannetmek öğrenmenin en büyük düşmanıdır. Asla bildiklerinizle yetinmeyin, zor koşullardan şikayet etmeyip değiştirmeye çalışın ve yaşadığınız hayatı anlamaya ve anlam vermeye gayret edin. Başardıklarınızın sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı olacağını hiç aklınızdan çıkarmayın. Bir Yıldızlı olarak; ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi en üst düzeyde tutun. Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin."
“Emanetlerinizi teslim ediyoruz”

Açıklamalarının devamında mezunların ailelerine de seslenen İsmail Yüksek, ailelerin haklı bir mutluluk ve gurur yaşadığını belirttiği açıklamalarını şu cümlelerle sona erdirdi:
"Çocuklarının mezuniyetlerine şahit olan aileler, eğitim hayatları boyunca evlatları için verdikleri emek, hatta döktükleri gözyaşlarının, anlam ve değer kazandığını görecekler. Ben Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü olarak, büyük fedakarlıklarla evlatlarını bize emanet eden değerli anne ve babaların önünde saygı ve minnetle eğiliyor, emanetlerini teslim ediyorum. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)