adscode
adscode

2014-2015 Üniversite kesin kayıtları ne zaman başlıyor?

1 Eylül'de başlayıp 5 Eylül tarihinde sona erecektir. Üniversite adayları kazandıkları fakültelere kayıt işlemlerini üniverstelerce yapabilecekler.

 2014-2015 Üniversite kesin kayıtları ne zaman başlıyor?
Üniversite
Üniversite adayları kazandıkları fakültelere kayıt işlemlerini üniverstelerce yapabilecekler. Üniversite kayıt tarihlerinin kısa olması sebebi ile yerleşen adayların kazandıkları üniversitelerin öğrenci işlerini bölümünü takip ederek, ön kayıt isteyen fakültelerin sayfalarını takip ederek işlemlerini zamanında yapabilirler. ÖSYM tarafından verilen bilgiye göre üniversiteye yerleşen adayların 1 Eylül ile 5 Eylül arasında kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yerleşen adaylar bazı üniversitelerin öğrenci işlemleri sayfasında verilen tarihlerde kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

 Tercihler sonrası üniversiteye girmeye hak kazanan adayların kayıt işlemleri bittikten sonra ek yerleştirme işlemleri başlayacak. Ek yerleştirmeyi bekleyen adayların merak ettiği bir soruda ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak. Şu an kesin bir bilgi olmamasına karşın geçen yıllara bakılacak olursa tahminler doğrultusunda Eylül ayı sonu gibi Ek yerleştime yapılabilir.
Üniversiteye kayıt için hangi belgeler gereklidir

a) Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi

b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge

c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği

d) İkametgâhı ile ilgili beyanı

e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge

f) 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

g) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler

 Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
Anadolu üniversitesi Merkezi Açıköğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)