adscode
adscode

ABD Yolcusu Genç Girişimci Belli Oluyor; Abbas Güçlü ve Halit Ergenç Jüride

Lise ve üniversite eğitimi sırasında kendi şirketini kurmuş öğrenci girişimcilere yönelik olarak düzenlenen GSEA yarışmasının Türkiye ayağında sona gelindi.

 ABD Yolcusu Genç Girişimci Belli Oluyor; Abbas Güçlü ve Halit Ergenç Jüride
Etkinlikler
13 Ocak'ta düzenlenecek törende, tanınmış isimlerin yer aldığı jürinin değerlendirmesinin ardından genç girişimciler ödüllerini alacaklar. Dereceye giren öğrencileri birçok fırsat ve ödül bekliyor olacak. Üniversite kategorisinde birinci gelen öğrenci ise, Nisan ayında Washington DC'de yapılacak global finallerde 150 bin dolar değerindeki ödül için yarışma hakkı kazanacak.

 Öğrenci girişimcilere yönelik dünyadaki en saygın ve en kapsamlı ödül kabul edilen Global Student Entrepreneur Award (GSEA)'un Türkiye ayağında geri sayım başladı. Entrepreneurs' Organization (EO) tarafından organize edilen, Vodafone, Citroën ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya son olarak 9 Ocak 2015 tarihinde başvuru yapılabilecek. Jürinin ön elemesinin ardından 13 Ocak'ta son değerlendirme yapılacak. Vodafone Plaza'da gerçekleştirilecek törenle, GSEA'nin Türkiye ayağını kazanan genç girişimciler ödüllerini alacaklar.
 
İş dünyasının önde gelen isimleri, Abbas Güçlü ve Halit Ergenç jüride
GSEA'nın Türkiye jürisinde TEB Genel Müdürü Varol Civil, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, Lenovo Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, Big Chefs Kurucusu Gamze Cizreli ve Vodafone Türkiye Bireysel İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk yer alacak. İş dünyasının uzman isimlerinin yanı sıra jüride, gazeteci Abbas Güçlü ve oyuncu Halit Ergenç de bulunacak.

İletişim, bilişim teknolojileri ve e-ticaret girişimlerinden destek

Vodafone, Citroën ve TİM'in ana sponsorluğunu üstlendiği yarışmaya farklı sektörlerden birçok firma daha destek oluyor. Başarılı birer girişimcilik hikayesine sahip olan bu firmalar a kampüs, b2btender, Bilin Lojistik, dDf, sefamerve.com, telekurye, Contactplus İletişim Hizmetleri, great reklam ajansı, Rotal Digital, Palmiye Turizm, Sence Bence ve TEB Girişim Bankacılığı.

 Birinci, Washington DC'de 150 bin dolar değerinde ödülün sahibi olabilir.

Türkiye'deki finallerde ödüle layık görülen öğrencileri pek çok fırsat bekliyor. Melek yatırımcı bulma olanağı, TİM İnovasyon Haftası'nda ücretsiz stand açma hakkı, Endeavor Türkiye mentorlarından özleştirilmiş iş geliştirme ve mentorluk toplantılarına katılma hakkı, şirketlerine yönelik tamamlayıcı iletişim desteği, tablet bilgisayar, tatil ve akşam yemeği bunlardan bazıları.              

Üniversite kategorisinde birinci gelen öğrenci ise, 2015'in Nisan ayında Washington DC'de gerçekleşecek global finallere katılma şansı yakalayacak. Global finallerde adaylar, 25 ülkeden gelen rakipleriyle yarışacak. Finallerde öğrencileri 150 bin dolar değerinde ödül bekliyor olacak.

Kendi işini kurmuş lise ve üniversite öğrencileri katılıyor

1998'den beri organize edilen GSEA, öğrenim süresi içinde kendi işini kurmuş öğrencilere yönelik en kapsamlı uluslararası yarışma olma özelliğini taşıyor. Yarışmaya lise, üniversite ve lisansüstü seviyesinde öğrenim gören kişiler katılabiliyor. Öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece daha çok öğrencinin girişimciliği bir kariyer rotası olarak benimsemesini sağlamak amacıyla düzenleniyor.

EO, gençleri girişimciliğe teşvik ediyor

46 ülkeden 10 binin üzerinde üyesi bulunan EO, bu yarışma ile öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getiriyor, onlara erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma imkanı sunuyor. EO, Türkiye ve küresel dünyadaki girişimcilik iklimine yönelik bu yarışma ile özellikle gençlerin girişimciliği bir kariyer rotası olarak seçmesini amaçlıyor.

GSEA yarışması ve ödül töreniyle ilgili daha fazla bilgi için gseaturkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Entrepreneurs' Organization hakkında:
Entrepreneurs' Organization (EO - Dünya Girişimciler Organizasyonu), 46 ülkede 10 binin üzerinde üyenin yer aldığı dinamik ve global bir girişimciler ağıdır. 1987 yılında bir grup girişimci tarafından kurulan EO, bünyesinde bulundurduğu girişimcilerin gelişimine, birbirine fayda sağlamasına ve işlerini daha başarılı bir şekilde yürütmelerine olanak verirken, kişisel hayatlarını zenginleştirme imkanı da sunmaktadır. EO'nun 143 şubesine üyelik sadece davet ile gerçekleşmektedir. Üyelerin yaş ortalaması 43, ortalama gelirleri ise 20 milyon dolar civarındadır.
 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)