adscode
adscode

Acente Olup Tur Düzenlediler, Arkadaşlarını Gezdirdiler

Her teorik dersin mutlaka uygulama ile pekiştirilmesi gerektiği savından yola çıkan İzmir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencileri acente olup tur düzenledi, arkadaşlarına Meryem Ana Evi, Efes…

Acente Olup Tur Düzenlediler, Arkadaşlarını Gezdirdiler
Üniversite

İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, en iyi öğrenme yollarından birinin uygulama olduğu savından hareketle düzenlenen etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Öğr. Gör. Dr. Koray Akman tarafından verilen Seyahat Acenteliği ve Tur Operatörlüğü dersinin uygulamasını yapan öğrenciler, gerçek bir acente gibi tur düzenledi, arkadaşlarını gezdirdi. Profesyonel bir rehber eşliğinde ziyaret edilen Meryem Ana Evi’nin ardından Turizm ve Otelcilik Bölümü 2. sınıf öğrencileri Efes Antik Kenti’ni gezdi ve Şirince köyüne konuk oldu.

 

Uygulaması yapılan dersin öğrenciler tarafından daha kolay öğrenileceği ve profesyonel hayatta uygulanacağını dile getiren Dr. Akman, “Her bir öğrencimiz dünyaca öneme sahip Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti ve mübadelenin ardından Yunanistan’dan gelen Türklerin yaşadığı Şirince köyü hakkında yaşayarak bilgiye sahip oldu. Geleceğin turizmcileri olacak öğrencilerimizin sunacakları hizmet ve deneyimi önce kendilerinin yaşaması, bize göre öğrenmenin en iyi yöntemi” diye konuştu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)