adscode
adscode

Turizmde Türklerle atağa kalkıyor

Turizmde atağa kalkan Özbekistan, Türk yöneticilerin deneyiminden yararlanıyor. Önemli oteller ve Air Samarkand, Türk yöneticilerle hızlı büyüyor.

Turizmde Türklerle atağa kalkıyor
Seyahat
Güncelleme : 31-Mar-24 10:22

Ozan Ömer Kadüker / Semerkant

Özbekistan, turizmini geliştirmek için birçok projeyi hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda otelcilikten kongre merkezine, havalimanı yönetiminden hava yolu ayağına kadar birçok kurumun da başına Türkler getiriliyor. Semerkant’ta bulunan İpekyolu Turizm Merkezi’ndeki 8 otelin 6’sının yönetimi ile Semerkant Havalimanı’nın ve Air Samarkand’ın da yönetiminde Türkler bulunuyor.

Bu çerçevede faaliyet gösteren İpekyolu Turizm Merkezi’nin Satış ve Pazarlama Direktörü Nevzat Biçer, ülkenin turizm vizyonunun son 7-8 yılda geliştiğini belirterek “Semerkant, Buhara, Hiva gibi tarih ve kültür açısından son derece değerli şehirleri var. Özbekistan’da turizm yatırımları öncelikli. Merkez de nitelikli yatak kapasitesinin oluşturulması noktasında ortaya çıkan bir ihtiyacın ürünü. Aynı anda 2 bin 500 kişinin konaklamasına olanak sağlıyor. Proje kapsamında 3 bin kişi kapasitesiyle Özbekistan’ın en büyük kongre merkezi de bulunuyor” dedi.

Merkezde 18’i departman yöneticisi olmak üzere, toplam 40 Türk’ün çalıştığını kaydeden Biçer, bu sayının daha da artacağına dikkat çekerek, “Biz buraya bilgi ve tecrübemizi getirdik” diye konuştu.

Uçuşlar artacak

Vizesiz seyahat edilebilen Özbekistan’ın en yeni hava yolu olan Air Samarkand da 21 Mart’ta Semerkant-İstanbul uçuşlarına başladı. Şirketin Genel Koordinatörü Cemal Topuzlu, şu anda İstanbul Havalimanı ile haftada karşılıklı 2 olan uçuşları haftada 7’ye çıkarmak istediklerini belirterek, “Bunun yanında Sabiha Gökçen, Antalya, Bodrum, Gazipaşa gibi yerlere uçmak için de çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Rusya, İran, Dubai, Cidde’ye de uçacağız” ifadelerini kullandı.

Topuzlu, mevcut uçaklarıyla bu yıl 500 binin üzerinde yolcu uçurmayı, bunun 200 binini ise Semerkant’ta en az bir gece konaklatmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)