adscode
adscode

Alcatraz'da Ai Weiwei sergisi

Çin'de ev hapsinde tutulan sanatçı Ai Weiwei'in sergisi, ABD'nin California eyaletinin San Francisco şehrinde bulunan ve müzeye çevrilen Alcatraz hapishanesinde açıldı.

Alcatraz'da Ai Weiwei sergisi
Kültür Sanat
Ülkesinde siyasi çıkışlarıyla gündeme gelen ve vergi kaçırma iddiasıyla Pekin'de ev hapsinde tutulan çağdaş sanatçı Ai Weiwei'in @Large adlı sergisi için 90 kişi 6 hafta boyunca çalıştı. San Francisco'ya kargoyla gönderilen bir milyondan fazla Lego parçasıyla aralarında Edward Snowden'ın da bulunduğu 176 siyasi mahkum ve sürgünün portreleri oluşturuldu.

Legodan portrelere yoğun ilgi gösteren sanatseverler, Ai Weiwei tarafından yapılan ve yine kargoyla gönderilen dev ejderhanın önünde fotoğraf çektirmek için sıra oluşturdu.

Ziyaretçiler ayrıca kendilerine verilen kartpostallarla siyasi mahkumlara mesaj yazma fırsatı buldular.
Serginin küratörü Cheryl Haines, bu sergiyle insan hakları, düşünce özgürlüğü ve adaletsizliğe karşı sorumluluğu hatırlatmak istediklerini söyledi. Ai Weiwei'in Pekin'in pasaportuna el koyduğu için sergiye katılamadığını belirten Haines, ünlü sanatçıyı, fotoğraf ve video göndererek sergide olup bitenlerden haberdar ettiklerini anlattı.

Vergi kaçırmaktan ev hapsinde tutulan Ai Weiwei, 1981-1993 yılları arasında ABD'nin New York eyaletinde hazır objelerle kavramsal sanat yaparak yaşadı. Black Cover Book, White Cover Book ve Grey Cover Book isimli üç kitabın da yazarı olan Ai Weiwei, mimari eserleriyle de tanınıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)