adscode
adscode

Asgari Ücrette Karar Günü

Bakan Faruk Çelik'in başkanlığında Komisyon bugün son defa toplanıyor 2014 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücrette Karar Günü
Türkiye'den Haberler
Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün son defa toplanıyor. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı sonrasında 2014 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Hükümet, asgari ücretin yüzde 3+3 oranında artırılmasını öngörürken işverenleri temsil eden TİSK, asgari ücrete yüzde 4.5+5 zam yapılmasına sıcak bakıyor. İşçi tarafını temsil eden Türk-İş ise asgari ücretin en düşük memur maaşıyla aynı seviyeye yükseltilmesi için pazarlığını sürdürüyor. Yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından, asgari geçim indirimi miktarları, prime esas kazancın alt ve üst sınırı, işsizlik ödeneğinin alt ve üst sınırı, genel sağlık sigortası priminde dikkate alınan sınırlar ve sosyal güvenlikteki cezaların da güncellenmesi bekleniyor.

Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt bin 21 lira 50 kuruş, net 803 lira 68 kuruş olarak uygulanıyor. 16 yaşından küçükler için brüt 877 lira 50 kuruş net 700 lira 73 kuruş olan asgari ücret, kapıcılar için ise brüt bin 21 lira 50 kuruş, net 868 lira 27 kuruş düzeyinde bulunuyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)