adscode
adscode

Askeri lisede ‘Game Of Thrones’ davası!

İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde öğrencilere, İngilizce derslerinde 'Game Of Thrones' dizisini izlettikleri iddiasıyla 'çocuğa müstehcen yayın gösterme-izletme' suçundan 5 eski askerin 5 ila 10'ar yıl…

Askeri lisede ‘Game Of Thrones’ davası!
Eğitim
İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde öğrencilere, İngilizce derslerinde 'Game Of Thrones' dizisini izlettikleri iddiasıyla 'çocuğa müstehcen yayın gösterme-izletme' suçundan 5 ila 10'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istenen tutuksuz 5 eski askerin yargılandığı davada öğrenciler şikayetçi olmadıklarını bildirdi.
 
 2 Kasım 2011'de gelen imzasız bir ihbar mektubu üzerine o dönemde lisenin Yabancı Diller Bölüm Başkanı olan Albay A.D., Öğretmen Albay Ü.K., Öğretmen Yarbay S.R.M. ve Öğretmen Yüzbaşı İ.G. ile Öğretmen Asteğmen E.Ö. hakkında idari soruşturma başlatıldı.
 
4 subayın meslek hayatı bitti
 
Soruşturma safhasında 3 subay emekli olurken, 1 subay ordudan atıldı, öğretmen asteğmen ise terhis oldu. Eski subayların TSK ile ilişkileri kesildiği için, soruşturmayı yürüten askeri savcı, dosyayı sivil savcıya gönderdi. Soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özdil'in hazırladığı iddianamede, 183 öğrenci mağdur olarak yer aldı. Savcı Mustafa Özdil iddianamede, sanıkların 18 yaşından küçük öğrencilere, ders adı altında müstehcen görüntüler izleterek, müstehcenlik suçunu işlediklerine belirterek, 'Çocuğa müstehcen yayın gösterme-izletme' suçundan 5 ila 10'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.
 
İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün 4'üncüsü yapılan duruşmada Mağdur E.K.T., Game Of Thrones dizisini izlediğinde Maltepe Askeri Lisesi 4'üncü sınıf öğrenci ve 18 yaşında olduğunu belirtip şunları söyledi: "Ben bu diziyi hala izlerim. Herhangi bir şekilde olumsuz etkilenmem de olmadı. Dizi +13 şeklindeydi, biz de 13 yaşından büyüktük. Ben kimseden şikayetçi değilim." Diğer mağdurlar da aynı yönde ifade verip şikayetçi olmadıklarını söyledi.
 
 
YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)