adscode
adscode

Başbakan, Twitter nedeniyle devletten 50 bin TL tazminat istiyor

​Twitter'da yayınlanan mesajlar için bu kez Anayasa Mahkemesi'ne sürpriz bir isim başvurdu: Başbakan Erdoğan. Erdoğan, sosyal medyada kendisi ve ailesine karşı yapılan hak ihlallerinin kaldırılmasına…

Başbakan, Twitter nedeniyle devletten 50 bin TL tazminat istiyor
Türkiyeden Haberler
Sosyal medyada yayınlanan mesajlar, seçim öncesinde iyice hareketlenmiş ve seçimlerin hemen öncesinde Tayyip Erdoğan'ın; "Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, böyle der hiç umrumda değil." sözlerinin ardından Twitter BTK tarafından kapatılmıştı.

Sonraki süreçte Anayasa Mahkemesi, kendisine yapılan bireysel başvuruları dikkate alarak, Twitter'a uygulanan engellemenin ifade özgürlüğüne aykırı bir karar olduğunu belirterek açılması kararını vermiş ve Twitter 13 günlük bir aranın ardından yeniden ulaşılabilir hale gelmişti.

Bu kararın ardından TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Burhan Kuzu bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmış, iç hukuk yollarının tüketilmediği, ancak buna rağmen Anayasa Mahkemesi'nin karar aldığına vurgu yapılmıştı. Burhan Kuzu yaptığı açıklamada; "Mümkünse ilgili sayfanın kapatılmasını, mümkün değilse Twitter sitesinin kapatılması için başvuru hakkımızı kullandık." sözleriyle konuyu aktarmıştı.

Başbakan, devletten 50 bin TL tazminat istiyor

Burhan Kuzu'nun bu başvurusunun ardından bu kez Tayyip Erdoğan tarafından benzer bir gerekçeyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunuldu. Sosyal medya organlarında kendisi ve ailesine karşı yapılan temel insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle başvuruda bulunulduğu belirtilirken; dilekçede Başbakan Erdoğan ve ailesi hakkında, "BASCALAN" isimli profilden ses kayıtlarıyla ilgili tweet atıldığı, "ismailsaymaz" isimli hesaptan ise montaj ses kaydının yayınlandığı YouTube linkinin paylaşıldığı belirtildi.

Dilekçede ayrıca, bir dönem çeşitli yayın organlarında "fuatavni" olduğu iddia edilen Emre Uslu'nun montaj ses kaydını retweet ederek 400 bin takipçisine duyurduğu, bununla birlikte Önder Aytaç ve Mehmet Baransu'nun da benzer paylaşımlarda bulunduğu vurgulandı.

Yargı kararlarına olan güveninin ağır şekilde zedelendiğini belirterek 50 bin TL manevi tazminat talebinde bulunan Erdoğan'ın bu tazminatı hangi kurumun ödemesi gerektiğini düşündüğü ise merak konusu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)