adscode
adscode

Çocuklar Kod Yazmasını Öğreniyor

Avrupa'da çocuklar okul öncesi dönemde kod yazmasını öğrenirken,Türkiye'de bilişim destekli eğitim gerçeği;

Çocuklar Kod Yazmasını Öğreniyor
Eğitim
''8 Yaş üstü çocuklar Avrupa'da yıllardır okullarda kod yazmasını öğreniyorlar. kendi etkileşimli hikayelerini, oyunlarını, animasyonlarını yapıyorlar şimdi ise yeni bir proje ile programlama yaşı 5-7 yaş grubuna iniyor. Türkiye artık bu gerçekleri görmeli ve tüm kademelerde bilişim dersini zorunlu yapmalıdır.

Proje ekibi şöyle diyor:

Bilgisayar programlamak ya da kodlamak, yazma eyleminin ve mektubun yeni şekli gibi. Parçaları bir araya getirmenin... ve düşünmenin yeni yollarını öğretiyor. ...ve fikirleri ifade etmenin yeni yeni yollarını.

Birçok şey gibi "kodlama"yı da öğrenebilirsiniz. Kodu öğrenmezsiniz, öğrendiğinizi kodlarsınız. Hâlâ daha insanlar genelde kodlamanın çok zor bir şey olduğunu düşünüyor. Sadece küçük bir kesimin ulaşabildiğini falan... Fakat artık bu değişmeye başlıyor. Biz sahiden de kodlamanın herkesçe yapılabileceğini ve yapılması... gerektiğini düşünüyoruz. -Biz bunun kendinizi ifade etmenin... bir yolu olduğuna inanıyoruz. Çocukların sistematik düşünmelerini sağlıyor. Kendilerini ifade ediyorlar ve adımlar hakkında, problem çözmekle ilgili düşünüyorlar. Hangisinin ilk önce geleceğini, hangisinin sonra geleceğini... Onların sırasını düşünüyorlar. Ve sıraya koyma becerisi akademik başarıya liderlik eden çok önemli bir beceridir.


Türkçe çeviri: www.dailymotion.com/video/x1ssjm1_scratchjr-ile-cocuk-yasta-programlama-egitimi_school''


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)