adscode
adscode

Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası'nda şampiyon Türk takımı oldu

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve Dünya genelinde katılan on binlerce yarışçı elemeleri sonucunda yapılan bu yılın Dünya İnternet…

Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası'nda şampiyon Türk takımı oldu
Türkiyeden Haberler
Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve Dünya genelinde katılan on binlerce yarışçı elemeleri sonucunda yapılan bu yılın Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası sonuçlandı. Finallerde derece alabilen 1699 yarışçı arasında Türkler 3 şampiyonluk + 5 ikincilik + 3 üçüncülük alarak takım sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonluğunu kazandı. 

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er  yarışçıya verilecek 24 madalyanın 11’ini Türkler kazanarak takım halinde de Dünya Şampiyonu oldu.

Tüm kategoriler genelinde ülke sıralamalarında, Türkiye 11 madalya, Çek Cumhuriyeti 4 madalya, Japonya 4 madalya, İtalya 2 madalya, ABD 2 madalya, İspanya 1 kazandılar.

Dünya şampiyonu olan yarışçılarımızın isimleri, yarış kategorileri ve okulları aşağıda belirtilmiştir.

0-12 Yaş kategorisi anadil yarışında, Kayseri – Fatih İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ahmet Yasin AKMEŞE,

0-12 Yaş kategorisinde çokdilli yarışta, Kayseri – Fatih İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ahmet Yasin AKMEŞE,

17-20 Yaş kategorisinin anadil yarışında, İstanbul 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Kerem YAPRAK

Böylece dünyadaki en bilimsel (F) klâvye ile en bilimsel yöntemlerle (10 Parmakla + Bakmadan) yazan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin tarih boyunca kazandığı dünya şampiyonluğu 83 oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)