adscode
adscode

Facebook'tan Yapay Zeka Testi

​John parkta, Bob ise ofiste. John topu aldı, Bob mutfağa gitti.

Facebook'tan Yapay Zeka Testi
Sosyal Medya
Top nerede? Bu soruyu yanıtlamak bizim için kolay ama ya makineler için? Facebook’un New York’taki Yapay Zeka Laboratuvarı, insan gibi düşünebilen makineler tasarlamak üzere yapay zekanın sınırlarını araştırıyor. 

Bilgisayarların insan gibi düşünebilmesi mümkün mü? Yapay zeka araştırmaları, bunu başarmaya çalışıyor. Facebook da sadece bu konuya odaklanan laboratuvarında benzer çalışmalar yapıyor. 
 
New Scientist’in haberine göre Facebook Yapay Zeka Laboratuvarı’nda, yapay zekayı ölçmek üzere 20 soruluk bir test hazırlandı. Haberimizin ilk satırındaki gibi basit sorularla başlayan test giderek zorlaşıyor. Testi hazırlayan ekibin ifadesiyle, yapay zekanın gerçekten işe yarar anlamda zeki olması için, bu soruların hepsini doğru yanıtlaması gerekiyor. 
 
Facebook bu testi, farklı öğrenme algoritmalarına uyguluyor ama henüz tam puan almayı başaran bir makine olmadı. Şimdilik en başarılı performans, bir harici belleğe erişimi olan yapay bir nöron ağından geldi. Fakat Google’ın DeepMind’ı ile benzer bir yaklaşımı kullanan bu sistem bile tüm soruları doğru yanıtlamayı başaramadı. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)