adscode
adscode

Gençler keşfedilmek istiyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında oluşan İstanbul İl Öğrenci Meclisi üyeleri Beyoğlu Belediyesi…

Gençler keşfedilmek istiyor
Türkiye'den Haberler
İstanbul’daki üniversitelerden bir çok öğrencinin bir araya geldiği toplantıya katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gençlerin keşfedilmesinin önemine dikkat çekerek, “Çağımızın kavramlarının başında üç temel şey geliyor. İnovasyon, girişimcilik ve fark yaratmak,” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, öğrencilere “seçme, seçilme, oy kullanma, demokratik liderliği benimseme, katılımcı olma, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma ve hoşgörülü olabilme becerilerinin kazandırılması” amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında İstanbul İl Öğrenci Meclisi üyelerine ev sahipliği yaptı. Belediye Binası Meclis Salonu’nda 39 ilçeden 117 temsilcinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Demircan, gençlere hayata dair nasihatlerde bulundu. Çağımızda gençlerin keşfedilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Demircan, “Çağımızın kavramlarının başında üç şey geliyor. İnovasyon, girişimcilik ve fark yaratmak. Her konuda fark yaratmak, başarıyı yakalayabilmek geleceğin kodları bunlar” dedi.

GENÇLER KENDİLERİNİN KEŞFEDİLMESİNİ İSTİYORLAR
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Herkesin kendine göre hayattan beklentileri olduğunu kaydederek “Biliyoruz ki gençler özellikle kendilerinin keşfedilmesini istiyorlar. Keşfedilmelerinden sonra kariyer planlamaları çok kıymetli. Çünkü hayat karşımıza çok değişik alanlar çıkardı. Yani önceden insanların yaptığı işler belliydi. Köyde anne babalarından hayvancılık ve tarım öğreniyorlardı, sonra sanayi devrimi oldu. Bundan sonra fabrikada çalışıp işçi olmak karşımıza çıktı. Bu da kolaydı belki ama hayat öyle bir yere geldi ki gelişe gelişe teknoloji geldi, iletişim geldi, yazılım geldi. Bütün bunlar bize farklı farklı alanları bize dayattı. Her şey değişiyor ve değiştikçe üzerine yeni yeni alanlar geliyor. Bugün bilişim, iletişim ve yazılım var. Bu trendler kıymetli trendler. Bu dönemde, yaşamak hem şans hem de bir o kadar zor. Elli sene evvel lise mezunu olduğunda iş bulmak kolayken şimdi bir sürü yerler bitireceksin yetmiyor. Kalifikasyonda çok üst beklentilerin oluştuğu bir dünyada yaşıyoruz” dedi.

HAYATI ANLAMLANDIRABİLMEK İÇİN KENDİMİZİ TANIMALIYIZ
İnsanı en mutlu eden şeyin başarma duygusu olduğunu belirten Başkan Demircan “Herkes başarmak istiyor. Başarabilmek, hayatı anlamlandırabilmek için kendimizi tanımalıyız. İşe oradan başlamamız lazım. İnsan kendini bir yere kadar tanır, bir yerden sonra birinin yaşam koçluğu, yol göstericiliği yapması lazım. Çağımızın gençlik organizasyonunun temelinde olması gereken en önemli şey koçluk meselesidir. Gençleri analiz edecek ve ‘Senden periodontolog olur, yazılımcı olur.’ Hayalinizde futbolcu olmak başarının kaynağı gibi görülebilir. Ama belki de iyi bir dişçi olacaksın. Orada daha da başarılı olacaksın. Önemli olan fark yaratacak bir şey yapmaktır.  Çağımızın kavramlarının başında üç şey geliyor. İnovasyon, girişimcilik ve fark yaratmak. Her konuda fark yaratmak, başarıyı yakalayabilmek geleceğin kodları bunlar. Böyle bir çağda bir genç için oluşturulabilecek en kıymetli şey onu keşfetmektir” diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)