adscode
adscode

Hacettepe Üniversitesi 50 yaşında…

Türkiye’nin, “ilk üniversite senfoni orkestrası” bir “ilk”e daha imza atacak: 50. yıl belgeseli, Senfoni Orkestrası’nın canlı performansı eşliğinde gösterilecek.

Hacettepe Üniversitesi 50 yaşında…
Üniversite
Belgesel için özel müzik bestelendi…

Gerçekleştirdiği “ilk”ler ve başarılarla dünyada isim yapan Hacettepe Üniversitesi, 50. kuruluş yıldönümünü, yarın ( 7 Temmuz) görkemli bir şenlikle kutlayacak.

Hacettepe Üniversitesi’nin 50. yıldönümü kutlamaları, Türkiye’de bir ilke sahne olacak. Türkiye’nin “ilk üniversite senfoni orkestrası” olma özelliğine sahip Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Türkiye’de bir “ilk”e daha imza atacak.

Hacettepe’nin 50. yıl için hazırlanan belgesel, canlı performans eşliğinde gösterilecek.
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Levent Kuterdem’in, Hacettepe’nin 50. yılına özel bestesi, belgesel gösterimi sırasında Şef Burak Tüzün yönetimindeki Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından canlı çalınacak.

KUTLAMA PROGRAMI
Hacettepe Üniversitesi’nin 50. kuruluş yıldönümü kutlamaları, yarın sabah Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. 50. yıl için süslenecek Beytepe ve Sıhhiye Yerleşkeleri, gün içinde çeşitli kutlama ve konser etkinlikleri düzenlenecek. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı sanatçıları, başta Çocuk Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi Çocuk Servisi gelmek üzere çeşitli alanlarda konserler verecek.

50 YIL SOKAĞI
Kutlamalar, akşam 18.30’da Beytepe Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenecek şenlikle devam edecek. Misafirler, Açık Hava Tiyatrosuna, Hacettepe Üniversitesi’nin, Ankara’yı da değiştiren 50 yıllık yaşam serüvenini belgeleyen fotoğrafların yer aldığı “50 Yıl Sokağı”ndan geçerek girecek.

Caz konseri eşliğinde “Hoş geldiniz” kokteyli ile başlayacak kutlama şenliği, belgesel gösteriminin ardından, Hacettepe Üniversitesi’nin geleneksel döner-pilav, tulumba tatlısı ikramıyla sonlanacak. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)