adscode
adscode

'Hayata Atılım Programı'nın Konferans Konuğu İlber Ortaylı Oldu

ATILIM ÜNİVERSİTESİ “HAYATA ATILIM PROGRAMI”NIN KONUŞMACI KONUĞU İLBER ORTAYLI OLDU...

'Hayata Atılım Programı'nın Konferans Konuğu İlber Ortaylı Oldu
Üniversite
Atılım Üniversitesi, öğrencilerin yüksek öğrenim hayatları boyunca kazandıkları mesleki beceri ve yeterliliğin yanı sıra üniversiteden mezun olmalarının ardından özellikle iş hayatında ihtiyaç duyacakları entelektüel derinliği de desteklemek amacıyla özel bir program başlattı. “Hayata Atılım Programı”nın ikinci konferansının konuşmacı konuğu Prof. Dr. İlber Ortaylı, 28 Aralık Çarşamba günü Orhan Zaim Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Tarihe Bakarak Bugünü Doğru Okumak” başlıklı konferansında değişen teknolojilere ve bilgi çağının iletişim kirliliğine karşın tarihi nasıl doğru okuyabileceğimizi, tarihle bugün ve gelecek arasında nasıl doğru ilişkiler kurabileceğimizi ve geçmişin izlerinden bugünü ve yarını nasıl inşa edebileceğimizi anlattı.

Ortaylı, konuşmasında şöyle dedi: “İnsan öleceğini bilen mahlûkat. Ölümü bilmek, beraberinde iki soruyu getiriyor. ‘Biz neydik, bizden öncekiler nasıl yaşadı?’ ve ‘Bizden sonrakiler nasıl yaşayacak?’ Bu sorular sorulduğunda tarih yazmak kaçınılmaz oluyor. Zamanımızda tarih, ilim olmaktan çıkıp zaruri bir enstrüman haline dönüştü. Dinler, mezhepler ve etnik gruplar arasındaki bağlantıları anlamak için tarih bilmek zorundasınız. Tarih, hoş bir bilgi birikimidir. Kronolojiyi sevmek için senkronolojiye başvurmalısınız. Böyle bakınca o belirsiz ve sıkıcı tarih tanıdık gelmeye başlar. Hafızası olmayan toplumların nerelere sürükleneceğinin hesabı olmaz.”

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ise, “Hayata Atılım programı kapsamında, hayatı ve dünyayı yeniden okumaya çalışmak adına başlattığımız bu konferanslar, hepimize bugünü günün şartlarında yeniden ve doğru okumanın yollarını göstermeyi amaçlıyor. Bir entelektüel derinlik oluşturma çabası olarak Hayata Atılım’ın, tüm öğrencilerimizin hem iş hayatlarında hem de özel hayatlarında benzerlerinden farklılaşmasının ve daha değerli bireyler haline gelmelerinin yolunu açacağına inanıyoruz” dedi.

Atılım Üniversitesi Hayata Atılım Programı, hazırlık sınıfından başladı ve son sınıfa kadar devam edecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)