adscode
adscode

İDDİALI MATEMATİKÇİLER YARIŞTI

Özel Arı Okullarının bu yıl 9.’sunu düzenlediği Ödüllü Matematik Olimpiyatı Töreni Arı Okulları Konferans Salonu’nda yapıldı.

İDDİALI MATEMATİKÇİLER YARIŞTI
Etkinlikler
Törende Özel Arı Okulları Kurucusu Sıtkı Alp ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Seva Demiröz konuşmalarında matematiğin din, dil, ırk ve ülke tanımadan insan gücüne aktarılan ortak bir dil olduğunu vurgularken, akademik başarıdaki ve yaşamdaki rolüne de değindiler.

Özel Arı Okulları'nın matematiği seven ve bu alandaki bilgisine güvenen başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla düzenlediği ‘9. Ödüllü Matematik Olimpiyatı’na yoğun katılım yaşandı. Matematiğe ilgi duyan, bu alanda iddialı, analitik düşünme gücüne sahip ve problem çözme yetileri gelişmiş gençlere kendilerini geliştirme fırsatı sunmak amacıyla gelenekselleştirilen "Matematik Olimpiyatına" Ankara genelindeki özel ve resmi toplam 96 okulun 125 iddialı matematik öğretmeni rehberliğinde 225 sekizinci sınıf öğrencisi katıldı.

Yarışmada Dr. Nurettin Beyhan Elbir Ortaokulu öğrencisi Eren Demirci birinci, Özel Çukurambar Dost Ortaokulu öğrencisi Gülnihal Aytaç ikinci, Özel Çayyolu Bahçeşehir Koleji öğrencisi Oğuzhan Kutay Yamak üçüncü, Özel Yeni Nefes Koleji öğrencisi Elif Şen de dördüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödül olarak, iphone, ipad, ipad Mini ve ipod Touch verildi. Ayrıca dereceye giren öğrencilere çok yakın puanlar alarak büyük başarı gösteren 2 öğrenci jüri özel ödülü ve toplamda 46 öğrenci de altın, gümüş ve bronz madalyalarla ödüllendirildi. Öğrencilerin yanı sıra onlara rehberlik eden öğretmenlere de ödüllerin verildiği tören, tüm katılımcıların genç matematikçilere coşkulu alkışları ile sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)