adscode
adscode

Yurt dışı burslarını kaçırmayın!

Lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile akademisyenler için yurt dışı burs başvuruları başladı. Başvuru şartları ülkelere göre değişen burslar adayların eğitim, konaklama ve sağlık gibi giderlerini kapsıyor...

Yurt dışı burslarını kaçırmayın!
Burslar
Güncelleme : 20-Dec-23 21:10

Yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başta olmak üzere eğitim dernekleri zengin burs seçenekleri sunuyor. Birçoğunun yeni dönem başvuruları devam ediyor. Bu kapsamda MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024-2025 Akademik Yılı Yabancı Hükümet Bursları’na başvurular başladı. Burs şartları her ülkeye göre değişmekle birlikte genel olarak ilgili ülke tarafından adayların eğitim, konaklama, sağlık ve aylık burs ücreti gibi giderlerini kapsıyor. Başvuruları devam eden yabancı hükümet bursları ve tarihleri şöyle:

- Lisans ve yüksek lisans düzeyinde verilen Brunei Hükümet Bursu’na başvurular, 22 Aralık’a kadar sürüyor.

- Lisans, yüksek lisans, doktora ve akademisyenlik bursunu kapsayan Çin Halk Cumhuriyeti Hükümet Bursu’na başvurular, 19 Ocak 2024’e kadar yapılabiliyor.

- Lisans, yüksek lisans, doktora ve kısa dönem olmak üzere toplam 200 kişilik kontenjanı bulunan Macaristan Hükümet Bursu başvuruları, 15 Ocak 2024’e kadar kabul ediliyor.

- Slovakya Hükümeti tarafından üniversite öğrencileri, doktora öğrencileri, akademisyenler, araştırma görevlileri ve sanatçılara veriliyor. 2024-2025 akademik yılı için son başvuru tarihi 30 Nisan 2024.

TEV bursu

Birçok ülkede çeşitli kurumlarla iş birliği yapan Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) yurt dışı bursları için de başvurular başladı. TEV, her yıl 200’den fazla öğrenciye burs desteği veriyor. Başvurular, tev.org.tr adresinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilebiliyor.

Mine Özdemir Güneli / Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)