adscode
adscode

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nden Türkiye'de Bir İlk

2011-2012 akademik yılında eğitim hayatına başlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ve 624 yıllık Köln Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Hukuk Fakülteleri arasında çift diploma anlaşması…

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nden Türkiye'de Bir İlk
Üniversite

İki Üniversitenin de üst düzey yönetiminin katılımıyla, 12 Nisan 2012 tarihinde, Köln Üniversitesi’nde gerçekleştirilen işbirliği protokolüne göre  programdaki öğrenciler, ilk iki sene Köln Üniversitesi’nde eğitim görecek, sonrasında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde eğitimlerini tamamlayacaklar. Yükseköğretim Kurulu’nun onayı sonrasında 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılında yürürlüğe girecek olan programda; iki üniversitenin de diploması ile mezun olacak öğrenciler, ayrıca Amerikan Hukuk Sistemine ilişkin sertifikaya da sahip olabilecekler.

 

Öğrencilerinin uluslararası platformlarda ülkemizin adını en iyi şekilde temsil etmesinin son derece önemli olduğunun bilinciyle, yurtdışı çalışma ve projelerine her gün bir yenisini ekleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, bu misyon paralelinde Avrupa'nın en köklü üniversitelerinden biri olan Köln Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaptı.

 

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, bir tarafta Alman yükseköğretiminin geleneksel görkemini temsil eden 600 yılı aşkın bir geçmişe sahip üniversite, diğer tarafta ise modern Türkiye’nin dinamizmini temsil eden yepyeni bir okul arasındaki anlaşmanın önemini şu şekilde anlattı: “Ortak geçmişi uzun yıllara dayanan iki ülke arasında sağlam bir köprü kurmanın en etkili yolunun eğitim işbirlikleri olduğunun farkındayız.  Bu işbirliği önemli; çünkü ilk kez bir Türk üniversitesi bir Alman üniversitesi ile çift diploma uygulaması yapacak. Ayrıca bunun bir başka önemi de; Türk öğrencileri dünyanın en prestijli üniversitelerinden birinde eğitim şansı yakalarken, Türkiye kökenli Alman vatandaşları da daha önce yakalayamadıkları bir fırsat olarak yükseköğrenimlerini Türkiye’de sürdürme olanağı elde edecekler.

 

Ortak hukuk programının, iki ülkenin sosyo kültürel zenginliğini ve iki üniversitenin geleneklerini arkasına alarak, öğrencilere kazandıracağı artı değerler sayesinde  uluslararası iş dünyasının  kapılarını açacağını belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, “Bizler de  öğrencilerimize staj ve iş imkanları sunarak, desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

44 binden fazla öğrencisiyle Almanya'nın en büyük üniversitelerinden biri olan Köln Üniversitesi; ayrıca, Almanya'nın önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olarak nitelendiriliyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)