adscode
adscode

İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

​İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Tuzla açıklarında hortum meydana geldi, Esenler'de bir evin çatısına yıldırım düştü.

İstanbul'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Türkiye'den Haberler
İstanbul'da kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi.  

Tuzla açıklarında hortum meydana geldiği, şiddetli rüzgar nedeniyle bir elektrik direğinin devrildiği ve Esenler'de bir evin çatısına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktığı bildirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin batısından başlayarak Silivri, Büyükçekmece ve Fatih üzerinden geçerek ilerleyen şiddetli yağış, Üsküdar, Kadıköy bölgelerinde sınırlı, Bostancı, Kartal, Pendik ve Tuzla'da şiddetli ve uzun süreli etkili oldu. 

Yağış öncesi birçok bölgede yoğun dolu yağışı gözlenirken, Tuzla açıklarında ise hortum meydana geldi. Yine Tuzla'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir elektrik direği devrildi, olayda yaralanan olmadı. Ayrıca, Esenler'de bir evin çatısına yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen yangın, itfaiye tarafından söndürüldü. 

Yağış anlarında, Beyazmasa, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve AKOM'a ait komuta merkezlerine önemli bir ihbar gelmedi. 

Hadımköy'e ortalama 13, Çatalca'ya 24, Sarıyer'e 8, Kartal'a 26, Büyükada'ya 12, Göztepe'ye 16, Eminönü'ne 14, Şile'ye 8 kilogram yağış düştü. Özellikle Terkos, Ömerli, Elmalı, Darlık su havzaları önemli miktarda yağış aldı. 

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, yağışın Cumartesi öğleden sonra etkisini kaybederek, İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)