adscode
adscode

2024 son şans olabilir! Yurt dışında okurken çalışmak zorlaşıyor

Yurt dışında dil eğitimi almanın en güvenli yolu olan “Work and Study” programı için 2024 son şans olabilir. Ülkeler, şartları zorlaştırıyor.

2024 son şans olabilir! Yurt dışında okurken çalışmak zorlaşıyor
Yurtdışı Eğitim
Güncelleme : 12-Mar-24 15:29

Maddi imkânları kısıtlı olan pek çok öğrenci için yurt dışında dil eğitimi almanın en güvenli yolu olan “Work and Study” yani “Çalışmalı Programlar”, gençlerin son yıllarda en çok tercih ettiği yurt dışı eğitim programları arasında yer alıyor.
Gençler için adeta kurtarıcı olan bu programlar son dönemde tehlikeye girmiş durumda. Amerika’nın son birkaç senedir öğrenci vizesi verirken çıkardığı zorluklar ve gençlerin tepkisini toplamasıyla başlayan süreç, Avustralya hükümetinin geçen yılın sonunda öğrenci vizesi verme şartlarını zorlaştıracağını açıklamasıyla derinleşti. Geçen günlerde de Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun gelecek 3 yıl boyunca öğrenci vizesi verme oranlarını yaklaşık yüzde 50 oranında düşüreceklerini açıklaması “Programda sona mı geliniyor?” sorusunu akıllara getirdi

2024 SON ŞANS OLABİLİR

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, şunları dedi: “Uzun bir süredir Amerika, İrlanda, Avustralya, Kanada gibi ülkeler öğrenci vizesi verirken şartları zorlaştırdığını resmi olarak açıklamasalar da biz gözlemliyorduk. Pandemiyle başlayan zorlaştırma süreci, ülkelerin yaptığı açıklamalarla resmiyete döküldü. Çalışmalı programları tercih eden gençler için vize alma daha da zorlaştırıldı. Work and Study programlarında başı çeken Kanada’nın Başbakanı Trudeau’nun yaptığı açıklama 2024’ten sonra işlerin renginin değişebileceğini gösteriyor.”

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)