adscode
adscode

Kazananlar bile mutsuz

​Fen ve Anadolu liseleri ile sınavla öğrenci alan liseleri kazananlar belli oldu.

Kazananlar bile mutsuz
Milliyet Diyalog
Ama çok     azı dışında neredeyse tamamına yakını mutsuz. Çünkü yükselen puanlar, hemen hepsinde derin hayal kırıklıkları yarattı. İlk tercihine girenlerin oranı çok az! Öğrenciler, umutlarını, nakillere bağladılar. Devlet liselerinden, özel okullara geçişler nedeniyle ortaya çıkacak on binlerce kontenjan açığı, kesin kayıt hakkı kazanan yüz binlerce öğrencinin yer değiştirmesine neden olabilecek. Bu yüzden sabırla nakilleri bekleyip, büyük bir titizlikle gelişmeleri izlemek çocuklarınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik olacak.

Puanlar yükseldi mi?
Yerleştirme sonuçlarının biraz geç açıklanması, veliler üzerinde fazlasıyla gerginlik yarattı ama asıl büyük şoku, yükselen puanlarda yaşadılar. İşte www.egitimajansı.com’a kazananların açıklanmasından hemen sonra gelen bazı değerlendirmeler:
-  Oğlumun yüzdelik dilimi 1.61, yerleştiği okul 2.3 dilimde. 10. tercihi, 477.9161 puanla geçmiş yıllardaki, bu puanlarla bile öğrenci almayan okullara yerleşemediyse, bu okullara kim nasıl yerleşti ya da nakil dönemlerinde kimleri nasıl yerleştirmeyi düşünüyorlar?
-  Herkes mutsuz. Yüzdelik dilimleriyle yerleşen okullar arasındaki fark çok fazla. Boş kontenjanlardan nasıl haberimiz olacak? Nakil isteyeceğimiz okulların taban puanlarını nasıl öğrenebileceğiz?
-  Türkiye geneli yüzde 16’lık dilimdeyim. Üsküdar’da oturuyorum fakat A grubunda yaptığım tercihlerin hiçbirine yerleşememişim.
-  TEOG sonuçları, tam bir hüsran oldu. Puanlar aşırı yükselmiş. 489 puanla, hazırlığı olan bir okula giremedik. Özel okullara kayıt yaptıranlar sistemden düşmeden mi yerleştirmeler yapıldı?
-  TEOG yerleştirilmelerinde Türkiye geneli mi yoksa il geneli yüzdelik dilim mi esas alındı? 

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)