adscode
adscode

Öğretmenlerin yurt dışı yeterlilik mülakat sonuçları neden açıklanmadı?

Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Temsil Yeteneği Mülakatları sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmenlerin yurt dışı yeterlilik mülakat sonuçları neden açıklanmadı?
Sınavlar
Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı 11 Ekim 2015 tarihinde yapılmış; Temsil Yeteneği Mülakatı ise Ocak ayı içerisinde, sonuncusu 6 Şubat tarihinde olmak üzere gerçekleşmişti. Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Mülakatı Başvuru Kılavuzunda belirtilen tarihlere göre mülakat sınavı sonuçları Şubay ayı içerisinde açıklanmalıydı. Kılavuzda göreve esas mazeret dilekçelerinin 22 – 26 Şubat 2016  tarihleri alınacağı belirtildiğinden; mülakat sınavı sonuçlarının en geç 22 Şubat'ta açıklanması gerekiyordu. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı hala sonuçları açıklamadığı gibi sonuçlara ilişkin bir bilgi de vermedi.

Sınav sonucunu bekleyen bir öğretmen; "Bugüne kadar sonuçlar açıklanmadığı gibi; herhangi sağlıklı bir bilgi de alamıyoruz. Yaklaşık bin öğretmen ve aileleri merakla beklerken bütün gelecek planlarını da bekletiyorlar. Bu arada ev alacaklar alamıyor, otomobil alacaklar satacaklar bekliyor. Çocuğunu kreşe okula yazdıracaklar erken kayıt indirimlerini kaçırıyor kontenjanlar doluyor. Gideceği ülkenin diliyle ilgili kursa gideceklerin vakti kalmıyor. ABDİGM bize sürekli güvenlik soruşturma sonuçları gelmedi ne zaman geleceğini de bilmiyoruz bekleyeceksiniz diyor, başka bir resmi-gayriresmi açıklama yapılmıyor. 
www.yurtdisigorev.com sitesinin forum sayfalarındaki ilgili bölüme bakacak olursanız  insanların ne derece strese girdiklerini ve nasıl madur edildiklerini anlayabilirsiniz." diyerek veryansın ediyor.

Umarız sonuçlar bir an önce açıklanır ve öğretmenlerin bu uzun süreli bekleyişi sona erer...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)