adscode
adscode

Onları duyan olmayacak mı?

Hemen herkes öylesine dertli ki bir dokunsanız bin ah işitirsiniz. Asıl görevi onları dinlemek ve sorunlarını çözmek olanları ise ara ki bulasınız. Ama artık icraat zamanı!...

Onları duyan olmayacak mı?
Günün Yazısı

İşte o şikayetlerden bazıları:

Şubat'ta atama var mı?

"Şubat  atamasına dair ortaya bir laf atılıp hepimizi umutlandırdılar ama hala bir ses yok. Onlar için önemli olmayabilir ama biz her gece yatarken yarın hayırlı bir açıklama olsun diye dua eder olduk. Lütfen siz de bizleri unutmayın, tek destekçimizsiniz. Sözleşmeli alıma bile razı bir topluluk var karşınızda. Ben Bilişim Teknolojiler öğretmen adayıyım ve dört gözle bekliyorum küçük umutlarımla. Her gün duyduğum intihar vakaları da bu küçük umutlarımı kırar olmaya başladı. Bize bu kadarını da çok görmesinler. Yok olan bir nesille karşı karşıyayız neden kimse fark etmiyor. İnanın artık sabır bile kalmadı, etrafımdaki insanlar sürekli ne oldu daha iş bulamadın mı deyip küçülterek bakıyor yüzüme. Nereye başvurmak istesem bölümüm geçersiz sayılıyor. Öğretmen olmaya gönül verdim bölümü dereceyle bitirdim KPSS'den de 81 aldım ama şimdi bu bölüm mezunu olduğum için kendime kızar oldum. Çaresizlikler içinde yüzen biz öğretmenler, nasıl umutlu nesiller yetiştireceğiz söyleyin..."

Gıda Mühendisleri

"Gıda mühendisleri olarak bugün açıklanan tercih kılavuzu ile yıllardır yaşadığımız hayal kırıklığına bir yenisini ekledik. Ancak bu seferki artık bardaktaki son damlaydı!! Önce KPSS’ye girdik ve kopya iddiaları ile sonuçlar açıklandı şoke olduk yaptığımız netlerden daha düşük puanlar aldık. Sesimiz çıkmadı. Öğretmenlerin sınavı iptal oldu diye tercih zamanımız ertelendi sesimiz çıkmadı. Sınavları iptal olan öğretmenlerin sınavı yapıldı sonuçları açıklandı atamaları yapıldı biz hala beklemedeydik yine ya sabır dedik sesimizi çıkarmadık. 24 ocak geldi çattı kılavuz yayınlandı ne tarım bakanlığının adı var ne de gıda mühendisinin adı var kılavuzda.. Hiç kimse çıkıp da bizim mağduriyetimizi dile getirmiyor.. En çok mağdur olan biz mühendisleriz. Madem sınavımızda kopya yoktu neden atamalarımız ertelendi ve neden devlet on binlerce öğretmen alırken binlerce sağlık personeli istihdam ederken, mühendislere özellikle de biz gıda mühendislerine üvey evlat muamelesi yapmaktadır? "

Astronomi ve Uzay Bilimleri ?

"Kızım 2008'de dereceyle AÜ Astronomi ve uzay bilimlerinden mezun oldu.

Ülkemizde işe girilmesi mümkün olmayan. Ya da mezunlarını istihdam edemeyen bir bölüm.

Çocuklarımız hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak çok zor durumdalar.

Belki benim bilmediğim daha  ne kel alaka benzer bölümler vardır.

Araştırdım bu bölümden mezun olanlar ya kasiyer ya sekreter ya da 4 yıllık üniversite mezunlarına yakışmayacak işlerde çalışıyorlar.

Oysa çok ağır fen eğitimi aldılar.

Hiç olmazsa, YÖK bu konuyu fen bilgisi öğretmenliği formasyonuyla kapatsa da, bu bilgileri ziyan olmasa.

Hiçbir anne-baba, çocuğumuz Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu diye sevinmesin. "








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)