adscode
adscode

Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması başvuruları başladı

Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla "Bağımlılık" konulu yarışma düzenlenecek.

Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması başvuruları başladı
MEB
Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak amacıyla "Bağımlılık" konulu yarışma düzenlenecek.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğiyle yapılacak yarışma; edebi (şiir, kompozisyon) ve görsel (resim, afiş, karikatür, kısa video) olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. Yarışmaya Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören bütün öğrenciler katılabilecek.

Öğrenciler eserleriyle eğitim gördükleri okul müdürlüklerine 17 Şubat tarihine kadar başvuracak. Okul müdürlükleri tarafından edebi ve görsel kategorilerde birinci seçilen eserler ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecek. İlçe millî eğitim müdürlükleri ise kendilerine ulaşan okul birincileri arasından her kategori ve kademede ilçe birincisini seçerek il millî eğitim müdürlüklerine gönderecek. İl millî eğitim müdürlükleri ise her kategori ve kademede il birincilerini seçerek düzenleyecekleri törenle ödüllerini verecek. Son olarak Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde kurulacak jüri, il birincileri arasından her iki kategori ve kademede Türkiye birincilerini, ikincilerini ve üçüncülerini belirleyecek. Dereceye giren eserler belirlendikten sonra 5 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul´da büyük ödül töreni düzenlenecek.

Yarışmada il birincilerine ve Türkiye çapında dereceye giren eserlere ödül verilecek. Yarışma sonucunda edebi kategoride 12; görsel kategoride 12 olmak üzere toplam 24 kişiye para ödülü verilecektir. Edebi ve görsel kategoride her kademede Türkiye 1’incisi olan yarışmacıya 5 bin lira, 2’inciye 3 bin, 3’üncüye ise 1.500 lira ödül verilecek. Her kategori ve kademede il birincisi olan yarışmacılara ise 500 lira ödül verilecek. 

 

Yarışma kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Yarışma takvimine ulaşmak için tıklayınız.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)