adscode
adscode

500 Bin Tablet Dağıtımı

Her öğrenciye olmasa da ihtiyacı olan öğrencilere tablet dağıtılıyor olması takdire şayan bir hizmet. Umarız, bir an önce dağıtılır ve hibrit eğitimde önemli bir boşluğu doldurur. FATİH Projesi'de yaşanan olumsuzluklar bir daha tekrar etmez!..

aguclu@milliyet.com.tr




 

 

Tablet dağıtımı

500 bin tabletin dağıtımına gelecek hafta başlanacak.

Geç kalındı eleştirilerinde haklılık payı yok değil ama sayı büyük! Umarız, bir an önce dağıtılır!..

MEB bu noktada eminiz ki, FATİH Projesi'ndeki deneyimlerini göz ardı etmez!

Örneğin internet bağlantısı olmayan bir tablet ilk günden önemini yitirir, örneğin tabletlerin satılmak için değil yararlanmak için verildiği çok iyi anlatılır, örneğin filtreleme mutlaka olur, örneğin içerik indirme, kopyalama ve depolama kapasiteleri yeterince sunulur!..

Tabletlerin, doğru öğrenci ve öğretmenlerin eline ulaşması da çok önemli. İnternet erişimi olmayan öğrenciye verilecekse, ayrıntıları mutlaka düşünülmelidir. Çok öğrencili evlere verilirken, zaten bir tane var denilmemelidir!..

İşte bu yöndeki son bilgiler:

Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek ve gelecek haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak.
Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı.
Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.
Ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle hareket edilecek.
Tabletlerde öğrencilerin EBA ve canlı dersler için kullanacakları internetin, Bakanlık tarafından temin edilmesi hazırlıkları da sürüyor.
Öte yandan, okulların açılma durumuna göre yeni tablet dağıtımına ilişkin planlamalar yapılacak.

Peki bu süreç çok uzar mı?

Verilen tabletler geri alınır mı?

Onları da zaman içerisinde göreceğiz...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)