adscode
adscode

AÖF, 'Dijitale Sınav' Sınavından Geçiyor!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi sınavları bugün başladı. 20 gün sürecek. Öğrenciler, internet ortamındaki dijital sınava, istedikleri zaman, istedikleri yerden girebilecek. Güvenlik zaafı, öğrencileri, tedirgin etmeye devam ediyor.

aguclu@milliyet.com.tr




Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, yaptığı açıklamada, AÜ Açıköğretim Sistemi bünyesindeki bahar dönemi ara sınavlarının, 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacağını hatırlattı.

Bir milyonu aşkın öğrencinin gireceği sınav, ülkemiz açısından bir ilk olacak.

Başarı olması halinde başka alanlarda da kullanılabilecek, zaaflarının ortaya çıkması halinde ise büyük tartışmaları beraberinde getirecek..

 


Rektör Çomaklı, üniversitenin köklü, açık ve uzaktan eğitim tecrübesinin dijital ortamlara aktarıldığını, öğrencileri riske atmadan, güvenli bir şekilde sınavların gerçekleştirileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:
"1 milyonu aşkın öğrencinin katılacağı bu sınav için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerin bu zorlu süreçte sınavlarda bir araya gelmesi salgın riskini artıracağından, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen yazılımlarla internet tabanlı sınav sistemini geliştirdik. Bu sistem ile öğrenciler kolay ve anlaşılır bir arayüz eşliğinde sınavlarına girebilecek. Türk eğitim tarihinde ilk olan bu sınavla yeni eğitsel paradigmanın en önemli testi gerçekleşecek.

Rektör Çomaklı, gerekli teknolojiye ya da internet bağlantısına sahip olmayan öğrencilerin, salgın döneminde alınan bütün önlemlerin uygulandığı açıköğretim bürolarında sınavlarına rahatlıkla girebileceğini sözlerine ekledi.

Peki yeterli güvenlik sağlanabilecek mi?

Soruların elden ele dolaşmasının önüne geçilebilecek mi?

Öğrenciler ilk günlerde değil de, son günlerde sınava girerse, teknik alt yapı yeterli olacak mi?

Tüm bu soruların ve öngörülmeyen diğer sorunların cevabı önümüzdeki 20 gün içinde belli olacak!..

Umarız, öğrenciler ve ülkemiz açısından, hayırlı bir girişim olur...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)