adscode
adscode

Hangi ders daha önemli?

Tarih’i, Coğrafya’yı, Felsefe’yi, Mantık’ı, Psikoloji’yi, Sosyoloji’yi ve daha pek çok dersi hiç saymıyorum. Onlar da o dışlanmış durumdalar.

aguclu@milliyet.com.tr




Okula gitmeyen ya da yarım bırakıp gelen öğrencilere, ne zaman “neden okulda değilsiniz” diye sorsak, cevap hep aynı: “Önemli bir ders yoktu.” O “önemsiz” dersler de Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve sınavda az soru çıkan derslermiş. Yuh olsun!
Tarih’i, Coğrafya’yı, Felsefe’yi, Mantık’ı, Psikoloji’yi, Sosyoloji’yi ve daha pek çok dersi hiç saymıyorum. Onlar da o dışlanmış durumdalar.
Öğrenci, veli ve dersanecilerin gözünde hepsi de önemsiz dersler. MEB, YÖK ve ÖSYM de onlardan farklı değil.
Farklı olsalardı iyi bir insan, iyi bir yurttaş, iyi bir meslek elemanı ve entelektüel bir insan yetiştirmek için müfredattaki tüm derslerin önemli olduğunu bilir ve ona göre bir sınav sistemi oluştururlardı.
Eğitim yok ki felsefesi olsun, okul öncesi eğitim zorunlu değil ki eğitimi ciddiye alalım, sanata, spora, entelektüel birikime ve en önemlisi de milli ve manevi değerlere değer verilsin ki iyi insanlar, iyi yurttaşlar yetiştirelim...
Gerçekten de bu bizi yönetenlerin ya da yönetmeye aday olanların umurunda mı? Olsalardı böyle mi olurdu?
Seçim öncesi ne olur biraz da bu konuları sorgulayın ve siyasileri özellikle bu konularda zorlayın ve oyunuzun rengini ona göre belirleyeceğini haykırın ki, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini ciddiye alsınlar, her dersin önemli olduğunu ilgililere hatırlatsınlar.
“Önemsiz” derslerin öğretmenleri üzgün hem de çok üzgünler. Onların uğradığı haksızlık asla kabul edilemez ve yanlıştan en kısa zamanda kurtulmalıyız...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)